Naslovnica Najave Najave za petak, 20. prosinca

Najave za petak, 20. prosinca

SISAK – U povodu božićno-novogodišnjih blagdana gardonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima primit će sugrađane koji su se istaknuli svojim radom i rezultatima. prijem će se održati u petak, 20. prosinca, u 10 sati u Gradskoj vijećnici.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 20. prosinca 2019. godine, s početkom u 11 sati i 30 minuta u krugu Općebolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nazočiti svečanosti kojom će biti obilježen dovršetak grubih građevinskih radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, izgradnja Središnjeg paviljona – Objedinjeni hitni bolnički prijem i Dnevna bolnica.Po završetku ove svečanosti Župan Ivo Žinić će se na Odjelu pedijatrije OBS Sisak pridružiti studentima „Studentske poliklinike“, koji će cijeli sutrašnji dan provesti s malim pacijentima.

SISAK – U petak, 20. prosinca, u 17 sati, u kafiću “Kapljica” bit će otvorena treća samostalna izložba slika “Život pjesnika kroz boje”, sisačkog amaterskog slikara i pjesnika, Vlade Šikića – Šike, koji je iznenada umro u 69. godini života.

Budući da je izložbu Šikić već pripremio i namjeravao otvoriti u srpnju ove godine, u čemu ga je spriječila prerana smrt, njegovi su prijatelji odlučili da ostvare njegovu namjeru. Na izložbi će biti predstavljeno tridesetak njegovih radova iz najnovijeg opusa, a tom će prilikom biti pročitano i nekoliko njegovih pjesama. Vladimir Šikić, inače ugledni obrtnik, bio je poznat kao veliki zaljubljenik u svoj grad i njegovu povjesnu, prirodnu i kulturnu baštinu, ali i kao veliki kolekcionar.

Komentirajte