Naslovnica Vijesti SMŽ Sisački robotičari plasirali se na Europsko i Svjetsko prvenstvo!

Sisački robotičari plasirali se na Europsko i Svjetsko prvenstvo!

Učenici Centra tehničke kulture ZTK Grada Siska osvojili su 1., 2. i 3. mjesto na RoboCupu Junior Zagreb Open 2019. i plasirali se na europsko i svjetsko natjecanje u robotici

Na natjecanju RoboCup-u Junior Zagreb Open 2019, organizator Hrvatski robotički savez, koje je održano 14. i 15. prosinca 2019. u OŠ Mate Lovraka u Zagrebu sudjelovali su učenici Centra tehničke kulture Zajednice tehničke kulture Grada Siska i njihovi mentori Dorian Tepić i Nevio Marjanović.

Devet učenika sisačke osnovne i srednjih škola ( OŠ „Braća Bobetko“ Sisak, Gimnazije Sisak i Tehničke škole Sisak) sudjelovalo je na ovogodišnjem RoboCup-u Junior-u u dvije kategorije Rescue Simulation i On Stage Advanced.

U kategoriji On Stage Advanced učenice Sara i Ema Tatić, Sara Terman i Gabrijela Jozić su osvojile prvo mjesto i osvojile plasman na svjetsko natjecanje RoboCup Junior Bordeaux 2020. koje će se održati 23. – 29. lipnja 2020. u Francuskoj.

Učenici Mateo Šebalj, Dino Kurbegović i Arbenita Muhadri osvojili su drugo mjesto i osvojili plasman na European RoboCup Junior Guimarães 2020. koje će se održati 21.- 24. svibnja 2020. u Portugalu.

Učenici Borna Jug i Lovro Hadžić osvojili treće mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

Lijepo je napomenuti da su svi prijavljeni učenici Centra osvojili medalje, najveći uspjeh Centra na natjecanjima od 2012. godine.

RoboCup Junior Zagreb Open je najveće robotičko natjecanje u Hrvatskoj natjecalo se više od 67 ekipa 200 učenika i 50 mentora. Ekipa OŠ Braća Bobetko je i ove godine nastupala na svjetskom juniorskom robotičkom prvenstvu u Sydneyu.

 

Komentirajte