Naslovnica Vijesti Sisak Počeo EU projekt Društva Doro iz Siska

Počeo EU projekt Društva Doro iz Siska

Održana je uvodna konferencija projekta „Samostalan život
osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata“ u hotelu Panonija u Sisku. Konferenciju je organiziralo Društvo Doro iz Galdova, kojemu je ovaj prvi europski projekt odobren u okviru natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“.

Podršku u provedbi pruža im partner Savez udruga osoba s invaliditetom grada Siska.

Predsjednica Društva Doro Vesna Podnar istaknula je kako su u projektu zaposlena dva osobna asistenta na 24 mjeseca na pola radnog vremena, kako propisuje sam natječaj. Svaki osobni asistent pruža uslugu osobne asistencije za jednu odraslu osobu s invaliditetom, što uključuje poslove kao što su u osobna briga, pomoć pri sitnim kućanskim poslovima, obavljanje kupovine, pomoć pri fizičkim potrebama, aktivnosti obavljanja
administrativnih poslova, pomoć pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i slično.

Projektom će se povedati kvaliteta života osoba s invaliditetom i njihova socijalna uključenost. Dren Dobranić iz partnerske organizacije Saveza udruga osoba s invaliditetom grada Siska izrazio je zadovoljstvo ovim vrijednim projektom koji pruža podršku posebno ranjivoj skupini u društvu te iskazao zabrinutost zbog ovisnosti usluge osobne asistencije o trajanju projekata i dostupnosti natječaja za prijavu ovakvih projekata.

Riječi podrške i pohvale Društvu Doro uputila je Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog
ureda Sisak.

Projekt „Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomod osobnih asistenata“ vrijedan je 743.570,00 kn, 100% financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta započela je 10. lipnja 2019. godine, a trajati će 29 mjeseci. 

Komentirajte