9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Proslavljena 59. obljetnica Metalurškog fakulteta

Datum:

Marketing

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, dodjelom priznanja djelatnicima, uručivanjem dekanove nagrade i pohvala najuspješnijim studentima te promocijom završenih studenata obilježena je u Sisku 59. obljetnica Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

„Ova 2019. godina je izrazito značajna, jer je to godina kada obilježavamo 100 godina od osnutka Tehničke visoke škole. Nastava iz polja metalurgije seže dakle u 1919. godinu, kada profesor Franjo Hanaman uvodi predmet „mehanička tehnologija“, de facto „metalurgija“, kao posebnu granu koja će se kasnije razvijati kroz razne zavode i odsjeke sve do metalurškog fakulteta. Mi smo vrlo ponosni na taj događaj, jer zapravo dokazujemo 100 godina održavanja nastave iz polja metalurgije. Naravno, Dan Metalurškog fakulteta, odnosno 59. obljetnica osnivanja i održavanja nastave na Metalurškom fakultetu u Sisku uvijek je lijepa prigoda za okupiti se i podijeliti sve ono što smo napravili, ne samo protekle godine, nego u proteklih 59, 100 ili 350 godina Sveučilišta u Zagrebu“, rekla je izv. prof.dr. sc. Zdenka Zovko Brodarac, dekanica Metalurškog fakulteta.

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, osim metalurgije, moguće je studirati i zaštitu okoliša, a ove akademske godine dobili su dopusnicu i za novi studijski program „Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš“.

„Danas imamo 25 promovenata, ali imamo i velik broj nagrađenih. To su studenti koji su se istaknuli ne samo svojim znanjem, učenjem, nego i aktivnim radom u popularizaciji znanosti.“ – rekla je dekanica.

Dan Metalurškog fakulteta, studentima i djelatnicima čestitali su brojni gosti njihove svečanosti. Među njima, bio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Damir Boras.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...