Naslovnica Najave Najave za petak, 29. studenoga

Najave za petak, 29. studenoga

SISAK – Advent na Gradskoj tržnici Sisak počinje u petak, 29. studenog od 9:30 kićenjem bora na glavnom ulazu tržnice s djecom Dječjeg vrtića Sisak Stari.

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak će u petak, 29. studenoga 2019. godine, s početkom u 12 sati u sali za
poslovne sastanke  u Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nazočiti svečanom uručenju donacije INA-e Bolnici. Zahvaljujući ovoj donaciji naša bolnica i odjel za urologiju , dobit će novi uređaj, ureterorenoskop, koji se koristi u dijagnostici, ali i liječenju oboljenja urološkog sustava, u
prvom redu mokraćnog mjehura, mokraćovoda i kanalnog sustava bubrega.

POPOVAČA – Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača
organizira simpozij pod nazivom „Palijativna skrb u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača i kako dalje“ koji će se održati u petak, 29. studenog 2019. godine, u prostoru restorana bolnice od 10 sati.

SISAK – PROGRAM 14. REVIJE DOKUMENTARNOG FILMA FIBULA

Petak, 29.11.2019.

18,00 / Dom kulture / Tusta, autor Andrej Korovljev, u sklopu 14. Fibule

20,00 / Dom kulture / Nebeska tema, autor Mladen Matičević, u sklopu 14. Fibule

22,00 / Dom kulture / Pope, vrati se, autor Toni Volarić, u sklopu 14. Fibule

Ulaz slobodan.

PETRINJA – Udruga IKS i evs (Europska Volonterska Služba) volonteri i ove godine organiziraju proslavu Međunarodnog dana volontera u galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji.

EVS volonteri su skupina mladih ljudi koji su putem Erasmus+ programa mobilnosti odlučili svoje vrijeme pokloniti radu tj. volontiranju u i za našu zajednicu u Petrinji i okolici. Svoje vrijeme u Petrinji koriste za organiziranje raznolikih inicijativa i osmišljavaje aktivnosti za građane svih dobnih skupina. Promoviraju svoje aktivnosti i rade na osvještavanju drugih građana o važnosti aktivnog sudjelovanja u zajednici, prednostima i mogućnostima mobilnosti, ali prije svega VOLONTIRANJA kako lokalno, tako i globalno.

Ove godine Međunarodni dan volontera proslavit će se otvorenjem izložbe volontera 29.11.2019 u 18:00 u galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji. Zavirite u svakodnevni život evs volontera, upoznajte naše strane volontere i saznajte što smo se radili kroz 2019. godinu. Za posjetitelje smo pripremili izložbu fotografija, lutaka iz našeg lutkarskog studija, kratku video-projekciju, interaktivne punktove i živu knjižnicu mobilnosti i volonterstva.

Komentirajte