Naslovnica Vijesti SMŽ HiPP Croatia d.o.o. se uključila u „Movember“

HiPP Croatia d.o.o. se uključila u „Movember“

HiPP Croatia d.o.o. se uključila u „Movember“ pokret u studenom i pretvorila „brkove i brade“ u simbol borbe za muško zdravlje.

HiPP ulaže u svoje zaposlenike jer smatra da je to jedini način da svaka moderna organizacija prati modrene trendove poslovanja koji se mijenjaju gotovo na dnevnoj bazi. Bez osposobljenih, i u ovom slučaju zdravih ljudi, nema ni razvoja kompanije. HiPP zastupa tezu da iza imena svake uspješne organizacije stoje ljudi i da je upravo koncept ulaganja u ljude preduvjet opstanka svake organizacije.

Krucijalni razlog priključivanja pokretu „Movember“ je provedena analiza posjećenosti sistematskim pregledima koje je HiPP Croatia d.o.o. osigurala za svakog zaposlenika. Kada je utvrđeno da je svega 5% muških zaposlenika dogovorilo termin za sistematski pregled, postali smo svjesni činjenice da je nužno izmijeniti percepciju i svijest o muškom zdravlju i upozoriti na zdravstvene probleme muškaraca, poput depresije, raka testisa i brojnih drugih bolesti, a najviše o raku prostate, koji se često prekasno dijagnosticira.

Na ovaj način putem pokreta „Movember“ HiPP potiče radnike da barem jednom godišnje odu na zdravstveni pregled i usvoje zdravije životne navike.

Projektu su pomogle djevojke iz brijačnice „IVANČICA“ iz Siska, koje su svoje specijalne vještine pokazale na hrabrim kandidatima i pomogle HiPP-u da na zabavan način upozori muškarce na nužnost redovitih pregleda, da se brinu o sebi i da nema mjesta sramu kada se govori o vlastitom zdravlju.

Kampanja je imala i humanitaran karakter jer je HiPP u svrhu podizanja svijesti donirao simboličan iznos u svrhu podrške projekta „Movember“ kao simbolu prevencije zloćudnih bolesti kod muškaraca.

Komentirajte