20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Učenici Tehničke škole Sisak na praksu će u Italiju i Španjolsku

Datum:

Marketing

Učenici Tehničke škole Sisak i ove će godine na stručnu praksu u Italiju te po prvi put u Španjolsku Sevillu, najavljeno je to na tiskvnoj konferenciji na kojoj je predstavljen 113.300 eura vrijedan ERASMUS + projekt „Učenjem kroz rad do kompetencija za tržište rada“ kojeg financira Europska unija.

Godinama Tehnička škola na ovaj način šalje svoje učenike na trotjednu praksu, a s njima će ove godine i dva profesora koji će se također usavršavati. Ove nedjelje u Bolognu kreću 24 učenika, a u ožujku će u Sevillu još 14 učenika 3. i 4. razreda smjera računalnog tehničara za strojarstvo, tehničara za električne strojeve s primjenjenim računalstvom, tehničara za elektroniku i za računalstvo te ekoloških tehničara…

U Bolognu će i Josip Crneković.

„Očekujem sve najbolje, da dobijem neku odličnu tvrtku za praksu i da tamo steknem neko znanje za kasnije školovanje i zapošljavanje“ – kazuje ovaj učenik 4. razreda, za kojeg je, kao i sve ostale, u sklopu projekta osiguran i džeparac od gotovo 5.500 kuna.

„Učenike biramo po nekoliko kriterija. Ocjene, motivacijsko pismo te sudjelovanje u projektima koje škola provodi. Najbolji tako dobiju priliku ići na praksu kroz koju je do sada u italiji, Portugalu i Njemačkoj prošlo više stotina naših učenika. Tamo steknu dobra iskustva, a poslodavci imaju samo pohvale za njihovo znanje“ – kazuje ravnatelj Tehničke škole Sisak profesor Davor Malović, dipl.ing.

Ova škola u projektu ERASMUS sudjeluje od 2010. godine i svake godine povuče za tu namjenu oko 120.000 eura, no paralelno provode cijeli niz drugih projekata financiranih iz fondova EU. Do sada su iz Europske unije za 30-ak projekata dobili 1,5 milijuna eura, a predstoji im, s partnerima, projekt težak 120 milijuna kuna – Regionalni centar kompetencija za elektrotehniku i računalstvo koji će biti smješten u prostoru bivše vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...