Naslovnica Najave Najave za petak, 22. studenoga

Najave za petak, 22. studenoga

SISAK – Predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić sazvala je 14. sjednicu Gradskog vijeća Grada Siska koja će biti održana 22. studenog 2019. godine (petak) s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici, Sisak, Rimska 26.

SISAK – Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko udruženje za ljevarstvo i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak organiziraju jednodnevni 12. Znanstveno-stručni seminar pod nazivom “Tehnologije proizvodnje kalupa i jezgara u ljevaonicama” koji će se održati 22. studenog 2019. godine od 9,30 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.

KOMAREVO – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak će u petak, 22.studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u Centru za rehabilitaciju Komarevo (Gornje Komarevo, Cesta 52a) nazočiti svečanom obilježavanju desete godišnjice rada Centra za rehabilitaciju.

GLINA – U petak, 22. studenoga 2019. u mjestu Mala Solina u 11 sati održat će se otkrivanje spomen obilježja mjesta masovne grobnice.

U Maloj Solini, na području Gline, u Domovinskom ratu 1991. godine stradalo je 36 stanovnika, od kojih je šest hrvatskih branitelja i 30 civila.

Tri osobe ekshumirane su na zgarištu obiteljske kuće u Maloj Solini, a iz pojedinačnih grobova na širem području sela, ekshumirano je 11 osoba, dok je nepoznata sudbina još 13 osoba s područja Male Soline.

Otkrivanju mjesta masovne grobnice, u ime Vlade Republike Hrvatske, nazočit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

PROGRAM:

· Izvođenje himne Republike Hrvatske

· Minuta šutnje za sve nevine žrtve stradale u Domovinskom ratu

· Prigodna skladba

· Obraćanja izaslanstava

· OTKRIVANJE SPOMEN OBILJEŽJA, spomen obilježje otkrivaju Elvis Dujmović, član obitelji ekshumiranih žrtava i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

· Prigodna skladba

· Molitva

· Polaganje vijenaca izaslanstava

KUTINA – Potpisivanje ugovora sa sindikatima vezano za plaće i materijalna dobra zaposlenika gradske uprave i gradskih ustanova s područja Grada Kutine će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Kutine u petak, 22.11. 2019. godine u 14:00 sati.

POPOVAČA – Zamjenik župana Roman Rosavec će u petak, 22. studenoga 2019. godine s početkom u 18 sati u Domu kulture Popovača (Trg grofova Erdodyja 16) nazočiti Skupštini i obilježbi Dana Udruge umirovljenika „Zlatna dob“ Popovača.

Komentirajte