Naslovnica Najave Najave za utorak, 19. studenoga

Najave za utorak, 19. studenoga

SMŽ – U utorak, 19. studenog, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provodit će se pojačani 24-satni nadzor nepropisne uporabe mobitela.

SISAK – Konferencija za medije povodom najave i predstavljanja programa 7. državnog Natjecanja u čitanju naglas će se odvijati u Sisku 21. i 22. studenoga 2019. godine. Konferencija će se održati 19. studenoga 2019. godine u 12, 30 sati u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, Kranjčevićeva 8.

SISAK – Konferencija za tisak Savjeta za zdravstvo MOST-a održat će tiskovnu konferenciju 19. studenog 2019. (UTORAK) u 11.30 sati u hotelu PANONIJA u Sisku (sala iza recepcije). Sudjelovat će:

Dr. Ines Strenja Linić, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku

Dr. Ivan Bekavac, koordinator Savjeta za zdravstvo MOST NL

Mr.sc. Petar Ćosić, županijski vijećnik i član Savjeta za zdravstvo MOST NL

Konferenciji će nazočiti i koordinator MOST NL za Sisačko moslavačku županiju Milan Brigljević i privremeni povjerenik MOST NL za Sisak Rajko Delić

Tema : BOLESNO ZDRAVSTVO U SISAČKO MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI – IMA LI LIJEKA.

SISAK – Okrugli stol povodom Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja kojeg organizira Centar za socijalnu skrb Sisak, Podružnica Obiteljski centar, a koji će se održati u dvorani Centra za socijalnu skrb Sisak u Sisku, Ivana Meštrovića 21, dana 19. studenog 2019. godine s početkom u 13,00 sati.
Okrugli stol je namijenjen svim stručnjacima koji rade s djecom ili su uključeni u neposredne radnje s njima, stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama (psiholozima, pedagozima, defektolozima), dječjim vrtićima (stručna služba), pedijatrima, odgajateljima i stručnim radnicima u dječjem domu, udrugama koje rade s djecom i ranjivim skupinama, djecom žrtvama i svjedocima, policiji, sudovima, općinskom i županijskom odvjetništvu.
Cilj Okruglog stola je naglasiti preventivni aspekt i potaknuti stručnjake na važnost educiranja i senzibiliziranja javnosti kako bi se olakšalo prijavljivanje slučajeva seksualnog nasilja nad djecom te kontinuiranog provođenja programa preventivnog osnaživanja djece. Zajedničkim djelovanjem djeci trebamo omogućiti da odrastaju u zaštićenom okružju, u kojem će biti sigurna i slobodna. Seksualno iskorištavanje i zlostavljanje djece nije problem samo onoga koji ga doživljava već problem cijelog društva i svih nas.

KUTINA – Potpisivanje sporazuma iz Programa sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2019. godini na području Grada Kutine i Programa dodjele bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima za ulaganje u turističke projekte u 2019. godini na području Grada Kutine će se održati u utorak 19.11.2019. godine u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12.

Komentirajte