Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 14. studenoga

Najave za četvrtak, 14. studenoga

SISAK – Grad Sisak bit će od 13. do 15. prosinca 2019. godine domaćin jednog od pretkvalifikacijskog turnira u hokeju na ledu za Zimske olimpijske igre koje će se održati u Pekingu 2022. godine. U grupi M koja će igrati u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku su reprezentacije Bugarske, Turske, Srbije i Hrvatske. Organizatori ovog značajnog sportskog događaja, u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, su Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Sisak i ŠRC Sisak.

Tim povodom u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine s početkom u 11 sati u velikom kabinetu Gradske vijećnice (Rimska ulica 26, Sisak) održat će se konferencija za novinare kojoj će prisustvovati gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček, predsjednik Hrvatskog saveza hokeja ne ledu dr.sc. Nikola Švigir, voditelj Odbora za reprezentacije Bruno Bregant, voditelj seniorske reprezentacije Igor Jačmenjak i kapetan reprezentacije Marko Tadić.

SISAK – Konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Sisak za razdoblje 2019. – 2023. godine će se održati u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine u 12,00 sati u ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16.

SISAK – Veleposlanstvo Republike Indonezije u Zagrebu u suradnji s Kristalnom Kockom Vedrine Doma Kulture Sisak organiziraju Dan indonezijskog filma koji će se održati u srijedu i četvrtak,  13. i 14. studenog 2019. s početkom u 19:00 sati u Kristalnoj Kocki Vedrine, Šetalište Vladimira Nazora 12, Sisak.

U 20:00 sati počet će projekcije filmova:

Program za četvrtak, 14. studenog, sastoji se od projekcija filmova:

BANDA – MRAČNA ZABORAVLJENA STAZA, Jay Subyakto, Indonezija, 2017, 94 min

TURAH, Wicaksono Wisnu Legowo, Indonezija, 2016, 83 min

Filmovi sadrže hrvatske i engleske podnapise, a program je podržan od strane Indonezijskog Ministarstva obrazovanja i kulture.

SISAK – Otvorenje izložbe “Tradicijska moda s početka 20. stoljeća” bit će u četvrtak, 14. studenoga 2019. u 19 sati u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak.

LEKENIK – Tradicionalna književna manifestacija “Milenijsko čitanje bajki”, u svom jedanaestom izdanju, održat će se u SOS Dječjem selu Lekenik, od podneva u četvrtak, 14. studenog, pa sve do 12 sati u petak, 15. studenog. 
Neprekidno će se čitati bajke i pripovijetke za djecu, a osim djece i zaposlenika SOS Dječjeg sela, sudjelovat će i brojni prijatelji SOS Sela, mali i veliki. 
U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će predstavljene slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković. Voditelj Dramske radionice SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević predstavit će slikovnice Bon-ton za đake prvake
– o lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – o raznim zanimanjima i Vilenjaci dobri znanci – o zaštiti čovjekove okoline.
Kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružit će se i djeca iz udaljenih krajeva svijeta, osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života, prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela.

LEKENIK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 14 sati i 15 minuta obići radove na cesti u naselju Žažina (Općina Lekenik). Mjesto sastanka je kod vatrogasnog doma u Žažini.

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 9 sati u višenamjenskom objektu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača nazočiti obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti. Svi zainteresirani moći će u ovoj prigodi provjeriti razinu šećera u krvi.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 10 sati u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku (Stjepana i Antuna Radića 36) primiti učenike trećih razreda OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine, koji u sklopu svog obrazovnog programa dolaze u posjet županijskoj upravi.

LEKENIK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 13 sati u zgradi Nogometnog kluba Lekenik (Hermanna Gmeinera 6) nazočiti susretu u povodu Dana poduzetništva općine Lekenik.

KUTINA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u četvrtak, 14. studenoga 2019. godine, s početkom u 14 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Kutini nazočiti prijateljskom nogometnom susretu HNŠK Moslavina – Reprezentacija Hrvatske U 19.

Komentirajte