Naslovnica Vijesti SMŽ Održani mjesni izbori u Petrinji i Popovači

Održani mjesni izbori u Petrinji i Popovači

Ove nedjelje održani su izbori za Vijeća mjesnih odbora u dva grada Sisačko-moslavačke županije – Petrinji u kojoj je na vlasti Reformist Darinko Dumbović i Popovači gdje je gradonačelnik HSP-ov Josip Mišković.

U Petrinji je HDZ relativni pobjednik izbora, gdje je dobio više vijećnika, zahvaljujući ruralnim krajevima. No, ukupnim brojem glasova zaostaje za širokom koalicijom Reformista.U gradskim četrvtima je HDZ po broju vijećnika izjednačen s koalicijom predvođenom Reformistima, a u kojoj je, ovisno o mjesnom odboru i gradskoj četvrti, bilo i šest stranaka. Tko će formirati vlast u četiri petrinjske gradske četvrti ovisit će o tome kome se priklone vijećnici Mosta i SDP-a. 

No zato je od 25 mjesnih odbora HDZ  dobio 12, a Reformisti osam. U Taborištu je pobijedila nezavisna lista Roberta Brkanca,  u Mjesnom odboru Križ-Cepeliš HSS, a u Mjesnom odboru Blinja-Moštanica SDSS. U Graberju je pobijedila koalicijska lista HSS, HDZ, Reformisti koja je jedina i imala svoje kandidate. U Begovićima će pobjednika između Reformista i SDSS-a odlučiti ključni 5. vijećnik SDSS-a. 

Što se ukupnog broja vijećnika tiče HDZ ih je osvojio 66, koalicija Reformista 54, HSS 9, koalicija HSS-HNS dva, Most pet, SDP šest, nezavisne liste pet, SDSS pet. 

U Popovači je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu. Biralo se u 13 mjesnih odbora, a izlaznost je bila od 12,33 posto u Donjoj Vlahiničkoj do vrlo visokih 76,27 posto u Donjoj Jelenskoj gdje je najviše glasova dobila nezavisna lista Zvonimira Dravinca.

HDZ je slavio u devet mjesnih odbora, uključujući i najveći, onaj u Popovači. U Mjesnom odboru Popovača HDZ je osvojio šest mandata, HSP tri, te SDP i HSLS po jednoga. HSP je dobio dva mjesna odbora, a u Ciglenici je pobijedila Nezavisna lista Ivana Pasanca.

Ukupno je HDZ osvojio 60 vijećničkih mjesta, HSP 32, SDP tri, HSLS jednog vijećnika, a nezavisne liste sedam.

Detaljne rezultate možete vidjeti na sljedećim linkovima

https://popovaca.hr/ustrojstvo/vijeca-mjesnih-odbora/izbori-za-vijea-mjesnih-odbora-2019/9785-privremeni-rezultati-izbora-za-lanove-vijea-mjesnih-odbora-

Neslužbeni rezultati izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora

Komentirajte