Naslovnica Vijesti Sisak MOST ostao bez vijećnika u Sisku, P. Sekulić i I. Cindrić Krčelić...

MOST ostao bez vijećnika u Sisku, P. Sekulić i I. Cindrić Krčelić od sada su nezavisni

Predrag Sekulić i Ivana Cindrić Krčelić napustili su Most čime je ta stranka ostala bez svojih predstavnika u Gradskom vijeću Siska. Ispunila su se tako npredviđanja o tom potezu, navodno zbog nezadovoljstva politikom Mosta na državnoj razini.

“Ovim putem želimo izvijestiti zainteresiranu javnost da časnu ulogu vijećnika u Gradskom vijeću Grada Siska nastavljamo kao nezavisni vijećnici.
Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu i korektnosti: prijateljima, kolegama, članovima i simpatizerima MOST NL Sisačko moslavačke županije, kao i svim gradskim organizacijama unutar iste.
Čvrsto vjerujemo kako će nas osnovne ideje zbog kojih smo se politički aktivirali kroz stranku MOST NL (poštenje, ljubav prema Domovini, rad za dobrobit uže odnosno šire zajednice i svakog građanina, itd.), i dalje povezivati na lokalnim razinama.” – stoji u zajendičkom priopćenju ovih dvoje, od sada, nezavisnih vijećnika.

Hoće li i dalje podržavati SDP-ovu koaliciju jođ se ne zna. Ivana Cindrić Krčelić predsjednica je Gradskog vijeća.

Kako je za Hinu rekao Predrag Sekulić, u svom radu kao nezavisni vijećnici imat će više slobode za djelovanje.

O tome da li će ostati dio vladajuće koalicije s SDP-om ili će se prikloniti oporbi s HDZ-om, kako je rekao, nisu razgovarali. O svojoj će odluci, dodao je, razgovarati i s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

O njihovu odlasku oglasila se i županijska organizacija Mosta.

“Dužnost nam je izvijestiti zainteresiranu javnost da su MOST-ova predsjednica gradskog vijeća u Sisku Ivana Cindrić Krčelić i vijećnik Predrag Sekulić inače koordinator stranke za Sisak odlučili napustiti stranku MOST i nastaviti svoje političko djelovanje kao neovisni vijećnici.

Na taj način MOST više ne sudjeluje u programskoj suradnji s SDP-om u Sisku.

Ovim putem se zahvaljujemo na dosadašnjem radu našim bivšim članovima/članicama kao i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i suradnicima na dosadašnjoj suradnji.

S obzirom na vjerojatnost interesa javnosti i medija za novu situaciju, nakon što novonastalu situaciju prouče tijela stranke, ponovo ćemo se obratiti medijima i javnosti.” – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Milan Brigljević, koordinator MOST NL za SMŽ.

Komentirajte