9 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Ministarstvo hrvatskih branitelja osudilo devastiranje Spomenika poginulim braniteljima u Sisku

Datum:

Marketing

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku, koji je u nedjelju, 27. listopada 2019., osvanuo oskrvnut.

„Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj ili više njih divljački devastirao spomenik na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti i uživati u slobodi i demokraciji.

Spomenik pred kojim se njihove obitelji klanjaju žrtvi svojih najmilijih, spomenik pred kojim izaslanstva odaju počast svojim poginulim vitezovima, spomenik pred kojim bi svaki dobronamjeran prolaznik trebao zastati i zahvaliti im.

Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen temeljac hrvatske države. Njima u čast dižemo spomen-obilježja diljem Lijepe Naše, a u njihovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku!

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava zabrinutost zbog ovog vanadlskog čina koji je, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata. Stoga pozivamo nadležne institucije da poduzumu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji ovog i sličnih vandalizama“, stoji u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

FOTO: HDZ Sisak

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...