Naslovnica Crna kronika Krivolovac ilegalno prešao granicu i prijetio puškom policiji

Krivolovac ilegalno prešao granicu i prijetio puškom policiji

U srijedu, 23. listopada, u jutarnjim satima, na glinskom području u mjestu Bojna, u šumi, na otvorenom lovištu, lovoovlaštenika jednog zagrebačkog fakulteta, policijski službenici su zatekli 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine u nezakonitom prelasku državne granice i u nezakonitom lovu s poluautomatskom puškom.

Nakon što su mu policijski službenici izdali zapovijed da stane, usmjerio je oružje prema jednom policijskom službeniku u namjeri da ga spriječi u daljnjem obavljanju službene radnje, da bi nakon izdanih više zapovijedi odbacio oružje.

Uhićen je i doveden u nadležnu policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u srijedu, 23. listopada, oko 7 sati, pješice prešao državnu granicu mimo mjesta određenog za prelazak te iz Bosne i Hercegovine ušao u Republiku Hrvatsku, posjedujući neregistrirano oružje i s namjerom počinjena protuzakonitog lova.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, zbog kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, protuzakonitog lova i ribolova i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Također, osumnjičeni će zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o Schenegenskim granicama i Zakona o strancima biti prekršajno prijavljen.

Komentirajte