Naslovnica Vijesti Kultura “Mala Moskva” u četvrtak na Prologu

“Mala Moskva” u četvrtak na Prologu

Na 12. Festivalu regionalnih kazališta Prolog ovog četvrtka, 17. listopada, od 20 sati u Kazalištu 21 možete pogledati predstavu  “Mala Moskva”.

Predstava „Mala Moskva“, drama Tomislava Zajeca u režiji Olje Lozice, ujedno i zajednički proizvod HNK-a Split i PlayDrame, svoje ishodište pronalazi u četirima zanimljivim Čehovljevim likovima koji su na hrvatskim kazališnim daskama stalni gosti.

Sestre Olga, Maša i Irina te njihov brat Andrej u Zajecovoj su verziji samo instrumenti da se prikaže jedna sasvim nova, a toliko moguća obiteljska i društvena tragedija.

Drama je to o izgubljenoj generaciji, poslovima iz snova koji im izmiči iz ruku, vezama koje su posljedica samoće, a ne ljubavi, ali prije svega o neprekinutoj obiteljskoj sponi koja je, čak i u svojoj disfunkcionalnosti, jedino utočište za izgubljene duše koje od svijeta ne žele pobjeći u svijet, nego se vraćaju na svoje mitsko, neobično nazvano mjesto – u svoju kuću, Malu Moskvu.

U prodaji su pretplatničke iskaznice po cijeni od 200 kuna, pojedinačne ulaznice 30 kn; za studente, umirovljenike i učenike 20 kn.

Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 20 sati te vikendom sat vremena prije početka projekcije odnosno programa.

Komentirajte