6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

HDZ: Nastavlja se diskriminirajuća politika gradonačelnice prema sisačkom hokeju

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisački HDZ priopćenjem je reagirao na nastavak odbijanja Grada Siska i ŠRC-a da odobri korištenje leda Hokejaškom klubu Siscia. Unatoč nalogu inspekcija da se to omogući u Športsko rekreacijskom centru tvrde kako nema slobodnih termina u ledenoj dvorani za HK Sisciju, iako je jasno da to nije tako.

“Negativna i diskriminirajuća politika gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) i dalje se nastavlja prema sisačkom hokeju. U Jutarnjem listu gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njen zamjenik Marko Krička (SDP) iznijeli su niz neistina i laži u pokušaju diskriminacije HK Siscia. Oštro odbacujemo bilo kakvo politikanstvo na račun djece i članova kluba koji treniraju hokej u bilo kojem klubu.

Službeni dokumenti govore dovoljno sami za sebe i jasno je da se klub HK Siscia diskriminira jer i nakon službenih odluka Arbitražnog suda i Sportske inspekcije u svom gradu i dalje ne mogu na led u dvorani koja je koštala više od 50 milijuna kuna namaknutih kreditom.
Stvarni krivci i akteri ove ružne priče, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) i njeni suradnici, dokazano diskriminiraju, politiziraju, koriste poluge političke moći da bi širili netrpeljivost i prezentirali Sisak kao grad mržnje, podjela i time punili novinske stupce. Trenutno misle da mogu što hoće s pozicije vlasti ali neće još dugo.

Skandalozno je da na led mogu članovi jednog kluba, a da se drugom oduzima ta ista mogućnost i da se suprug sisačke gradonačelnice Darko Baniček posprdnim tonom o tome bavi na društvenim mrežama, objavljujući službene dokumente u koje uopće ne bi smio imati uvid.

Gradonačelnica je opet javno uhvaćena u laži ističući kako joj očitovanje Hrvatskog saveza hokeja na ledu daje legitimno pravo da govori da postoji samo jedan klub KHL Sisak, kako je on jedini legitiman i iz tog razloga kao član Zajednice sportskih udruga Grada Siska može na led. Ubrzo nakon izrečene laži, Hrvatski savez hokeja na ledu dostavlja Gradu Sisku očitovanje kako su to neistine, naime nikad nisu izdali očitovanje da je KHL Sisak jedini klub u Sisku.
Dakle, ni nakon dvije dobivene odluke Arbitražnog suda pri Hrvatskom olimpijskom odboru i Rješenju Samostalne službe sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za šport, u kojima se jasno navodi kako je HK Siscia nezakonito izbačena iz članstva Zajednice sportskih udruga grada Siska, i naređenju inspekcije da se HK Sisciji omogući status koji imaju i drugi punopravni članovi, uključujući i termine za treninge, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) i njen zamjenik Marko Krička (SDP) koji je ujedno i predsjednik te iste Zajednice i dalje ne poštuju odluke institucija Republike Hrvatske i diskriminiraju članove HK Siscije.
Unatoč svemu, članovi jednog hokejskog kluba i dalje su diskriminirani, ne smiju u Ledenu dvoranu, gledaju je tek izvana i treniraju u tuđim dvoranama, a sisačka koju ćemo otplaćivati svi mi Siščani trenutno je taoc jedne obitelji i isključivo u upravljačkim rukama SDP-ovih poltrona.” – ističe se u priopćenju sisačkog HDZ-a u prilogu kojeg su bili i dokumenti koje također objavljujemo.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti