Naslovnica Vijesti Kultura “Kazalište – što, kako i zašto uopće” u utorak u Kazalištu 21

“Kazalište – što, kako i zašto uopće” u utorak u Kazalištu 21

Na 12. Festivalu regionalnih kazališta Prolog ovog utorka, 15. listopada, od 20 sati u Kazalištu 21 možete pgoledati predstavu Ludens teatra “Kazalište – što, kako i zašto uopće”.

Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu.

Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas.

Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom.

Oni predstavljaju sami sebe. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe.

“Kazalište je umjetnost kao ratovanje i rizik kao igra na ruletu……..U kazalištu je moguće sve; to je kuća čuda; a najveće je čudo što uopće radi….” K. Čapek

U prodaji su pretplatničke iskaznice po cijeni od 200 kuna, pojedinačne ulaznice 30 kn; za studente, umirovljenike i učenike 20 kn.

Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 20 sati te vikendom sat vremena prije početka projekcije odnosno programa.

Komentirajte