Naslovnica Vijesti Sisak Sedam novih vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Sedam novih vozila za županijski Zavod za hitnu medicinu

Sedam novih vozila dobio je Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Nabavljeni su sredstvima Sisačko-moslavačke županije.

„Nova vozila ne samo da će pomoći, nego su naše osnovno sredstvo. Mi možemo imati defibrilatore, respiratore, svu moguću medicinsku opremu, ali ako nemamo auto s kojim ćemo doći na mjesto događaja i doći pacijentu, onda smo nemoćni. Ovo je jedno osnovno naše radno sredstvo bez kojeg ne možemo funkcionirati“, rekao je dr.Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije koji djelatnost hitne medicine i sanitetskog prijevoza obavlja u deset ispostava na području županije.

Klučeve novih vozila predao je župan Ivo Žinić. Županija je do sada nabavila 10 vozila, a ovo je sedam novih sedam vozila za potrebe djelatnosti hitne medicine.

„Ova vozila idu na teren u naše ispostave u Novsku, Kutinu, Glinu, Petrinju i ostala mjesta gdje imamo timove T1. Vrijednost im je 2,1 milijun kuna i vjerujem da ćemo na taj način naš vozni park dodatno poboljšati, poboljšati i kvalitetu hitne službe, brži mogući transport naših stanovnika kojima je hitna služba potrebna.” – istaknuo je župan prilikom uručenja novih vozila.

FOTO: smz.hr

 

Komentirajte