Naslovnica Vijesti Kultura Jednodnevna Pop-Up galerija u petak u Capragu

Jednodnevna Pop-Up galerija u petak u Capragu

Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Gradski muzej Sisak i Gradska galerija Striegl u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom „Vlado Gotovac“ Sisak organiziraju jednodnevnu  Pop-Up galeriju “Život s industrijskom baštinom” ovog petka, 27. rujna 2019. godine s početkom u 12:00 sati, a biti će postavljena do 18:00 sati. Pop-up galerija će se održavati na trgu ispred Ogranka Caprag Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ (adresa: Trg hrvatske državnosti 1, Sisak).

Mladi umjetnici će izvesti i predstaviti svoje radove koji su u formi poezije, proze, fotografije, crteža, slika i celografita. Predviđen je glazbeni program i degustacija zdrave hrane. Tijekom trajanja Pop-up galerije, posjetitelji će moći sudjelovati u vođenoj turi po Parku skulptura, a djeca sudjelovati u kreativnoj radionici.

Organizatori Pop-up galerije su Agencija lokalne demokracije Sisak, Gradski muzej Siska, Gradska galerija Striegl i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak, a dio je programa 7. Dana industrijske baštine grada Siska.

„Pop-up galerije“ zamišljene su kao neformalni javni umjetnički prikaz koji poznate javne prostore prikazuje u drugom svjetlu, pridonoseći tako novom urbanom identitetu grada. Pop-up galerije potiču gledatelja na interakciju s umjetničkim djelima te ih nastoje navesti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima.

Sisačka Pop-up galerija inspirirana je industrijskom baštinom Siska, ali i cijele Županije i potiče upoznavanje mladih s baštinom zajednice i države u kojoj žive radi njezinog održivog korištenja u budućnosti.

Osim u Sisku, slične Pop-up galerije održavaju se od srpnja do rujna 2019. godine unutar 9 zajednica u 6 zemalja EU i Zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Sisak (Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Vlora (Albanija). Pop-up galerije dio su projekta CLINK- Kulturno nasljeđe kao poveznica različitosti Europe čiji je nositelj Agencija lokalne demokratije Mostar, a Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera. Projekt financira EU kroz program „Europa za građane“.

Komentirajte