Naslovnica Vijesti Sisak Grad Sisak i Županija subvencioniraju prijevoz studentima

Grad Sisak i Županija subvencioniraju prijevoz studentima

Grad Sisak će studentima s područja Grada Siska i u akademskoj godini 2019./2020. subvencionirati 25 % troškova mjesečnih i polumjesečnih karata za prijevoz željeznicom na relaciji Sisak Caprag / Sisak – Zagreb te za prijevoz autobusom na relacijama Sisak – Zagreb, Sisak – Petrinja i Sisak – Kutina.

Radi ostvarivanja prava na subvenciju, studenti u Grad Sisak (Sisak, Rimska 26) trebaju donijeti potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku godinu 2019./2020. i uvjerenje o prebivalištu na području Grada Siska ili presliku osobne iskaznice.

Uz navedene dokumente, studenti dobivaju potvrdu Grada Siska kojom uz doplatu kupuju mjesečnu ili polumjesečnu kartu. Studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2019. do 30. lipnja 2020. godine te od 1. do 30. rujna 2020. godine.

Više informacija je ovdje 

I županija subvencionira prijevoz za redovite studente Sisačko-moslavačke županije željeznicom od kolodvora ili stajališta do Zagreba.

Studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak d.o.o. i Čazmatrans Nove d.o.o.
Studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag

Redoviti studenti trebaju donijeti:

ispunjena DVA primjerka obrasca POTVRDE za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi na internetskim stranicama SMŽ-e

POTVRDU O UPISU NA FAKULTET ILI UČILIŠTE u akademskoj godini 2019./20.

POTVRDU O PREBIVALIŠTU ili KOPIJU OSOBNE ISKAZNICE
Dokumenti se dostavljaju osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport, II kat- soba 44, S. i A. Radića 36, Sisak svaki radni dan od 8-15 sati.

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti POTVRDU samo za jednu vrstu prijevoza.

Na temelju predočene osobne iskaznice i dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu/polumjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi.

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2019. do 30. lipnja 2020. godine.

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.

Detalji su ovdje

Komentirajte