Naslovnica Vijesti Kultura Autobusom na izložbu ”Slavo Striegl: Život za slikarstvo” u Muzeju za umjetnost...

Autobusom na izložbu ”Slavo Striegl: Život za slikarstvo” u Muzeju za umjetnost i obrt

Velika retrospektivna izložba ”Slavo Striegl: Život za slikarstvo” u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu biti otvorena u utorak, 24. 9. 2019., u 19,00 sati. Gradska galerija Striegl u suradnji s Gradom Siskom i Autoprometom Sisak će organizirati besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane.

Zainteresirani se mogu javiti na sljedeće kontakte:

099 2184376 / 044 522 255
alma@galerija-striegl.hr
info@galerija-striegl.hr

U Muzeju za umjetnost i obrt u utorak, 24. rujna, otvara se izložba koja će revalorizirati umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla te potvrditi njegov status referentnog imena hrvatske likovne umjetnosti.

Izložba će predstaviti opus Slave Striegla tematiziran u zasebnim cjelinama prateći njegov rad od samih početaka; najranijih radova s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, preko najproduktivnije faze stvaralaštva pa sve do njegovih posljednjih kreativnih životnih dana. Izložbom se pokazuje Strieglova autorska potentnost i stvaralački kontinuitet kojim se nanovo otkriva i interpretira građa ovog vrsnog portretista Siska i pokupsko posavskog kraja.

Na izložbi se pokazuju i javnosti manje poznati radovi u tehnici kolaža koje je stvarao pred kraj svog životnog vijeka. U njima se ogleda Strieglova umjetnička raznovrsnost, kreativnost i originalnost.

Izložba je otvorena do 27. listopada 2019.

Autori izložbe:
Miroslav Gašparović – kustos izložbe; kritički pregled
Zoran Burojević – kustos izložbe; život i djelo
Željko i Lana Kovačić – vizualni identitet i postav izložbe i kataloga

Komentirajte