Naslovnica Vijesti Sisak Vrijedna donacija sisačkoj pedijatriji

Vrijedna donacija sisačkoj pedijatriji

Odjel pedijatrije bolnice Dr. Ivo Pedišić bogatiji je za novi uređaj za održavanje vitalnih funkcija koji uključuje monitor i defibrilator s popratnim nastavcima. Monitorom za nadzor vitalnih funkcija, koji se na Odjelu pedijatrije koristi gotovo svakodnevno, omogućava se pravovremeno određivanje stvarnog stanja oboljelog djeteta i nužna terapija.

Podsjetimo, na modnoj reviji Obrtnici za djecu svoje je kreacije 17. lipnja predstavilo 12 dizajnerica i kreatorica s područja Sisačko-moslavačke županije, a samo zahvaljujući prodanim ulaznicama i majicama prikupljeno je 67.525,25 kuna. Ostatak novca potrebnog za nabavku ovih skupocjenih dijagnostičkih uređaja prikupljen je zahvaljujući donacijama i sponzorstvima.

– Radi se o dva moderna i nova uređaja, jedan je monitor za nadzor vitalnih funkcija, riječ je o uređaju koji je prijeko potreban u bilo kakvom zamislivom radu u današnjoj medicini. Znači, svaki pacijent, u našem slučaju mali pacijent, koji je ozbiljno bolestan zahtjeva jedan takav nadzor. Drugi uređaj je defibrilator, to je uređaj koji zapravo spašava život. Znači, vraća srčani ritam u normalan ritam u slučaju da dođe do takvog poremećaja. Na sreću, nemamo puno takvih pacijenata, i ne želim da ih imamo, ali bez takvog uređaja na jednom odjelu pedijatrije bili bi u prekršaju. Ovo je jako važna donacija, jako unaprijeđuje naš rad, omogućuje nam nastavak onog što smo već radili.– poručio je dr. Goran Kuzmac, voditelj Odjela pedijatrije.

-Na inicijativu dr. Josić Udruženje obrtnika Sisak organiziralo je ovu hvale vrijednu i na koncu uspješno izvedenu humanitarnu akciju te smo na to iznimno ponosni. Kao i uvijek do sada, rado smo se odazvali kako bismo pomogli onima koji su u potrebi, a kada su u pitanju djeca naša je radost tim veća. Dosad smo organizirali niz humanitarnih akcija za različite korisnike, a spomenut ću kako smo prošle godine sisačkoj bolnici na korištenje ustupili posteljinu koja im je bila potrebna, a koju su izradile naše vrijedne krojačice, koje su bile glavni nositelji i naše humanitarne modne revije. Dokaz je to kako su naši obrtnici uvijek spremni pomoći i odazvati se na akcije s plemenitom svrhom kako bi pomogli zajednicu u kojoj posluju. Ja kao predsjednica Udruženja obrtnika Sisak na sve svoje članove i njihov nesebičan trud i rad sam iznimno ponosna i od srca im se svima zahvaljujem. Želim još jednom zahvaliti našim ovdje prisutnim krojačicama koje su sudjelovale na reviji: Kseniji Tušak, Tihani Ljubojević, Zlatici Marjanović, Andreji Mrmić-Validžija, Ljiljani Strmečki i Ivani Matijević, te dizajnericama Eleni ConjarPercl, Kristini Zorčić, Tei Stefanovski Milunić, Ivi Karačić, Ivanu Friščiću i Mirzi Šabiću. Također, veliko hvala našem Cehu cvjećara i vrtlara te Cehu frizera i kozmetičara čiji su članovi također dali svoj nesebičan doprinos prilikom organizacije modne revije, kao i svim ostalim članovima Udruženja obrtnika Sisak koji su bili angažirani u organizaciji.  – rekla je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, pobrojavši i mnoge druge donatore i sudionike u akciji.

– Humanitarna revija Obrtnici za djecu dokaz je da upravo ovakvim sinergijama građana i poslovnih subjekata možemo doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju najmlađih pacijenata. Kao majka i liječnica dobro poznajem probleme malih pacijenata sisačke bolnice, od samog trenutka njihovog rođenja, i uvijek ću svojim angažmanom činiti sve da im liječenje učinim najkvalitetnijim, bržim i ugodnijim. Zato i osobno želim zahvaliti sve i jednoj osobi koja je kupnjom ulaznice za modnu reviju pomogla nabavku ovih uređaja . Zahvaljujem i svim sponzorima i donatorima koji su odlučili pomoći projektima koji se realiziraju u zajednicu u kojoj posluju i pomoći nam podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite te nadam se kako će se i ubuduće odazvati našim akcijama – zaključila je inicijatorica modne revije dr. Željka Josić.

Uručeni uređaji vrijedni su ukupno 110 tisuća kuna. Preostala potrebna sredstva u iznosu od 55.000 kuna donirao je C.I.O.S. 

– Pomagati zajednici u kojoj djelujemo, a posebice kada su u pitanju osjetljive skupine poput djece, jedan je od temeljnih postulata društveno odgovornog poslovanja C.I.O.S. Grupe. Duboka, sada već i duga povezanost s lokalnom zajednicom u Sisku i Županiji, daje nam za pravo reći da smo dio pa gotovo svih važnih projekata čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života naših sugrađanki i sugrađana. Donacija Općoj bolnici dr. Ivo Pedišićdijelić je tog mozaika, istaknuo je Boro Mioč, u ime C.I.O.S. Grupe. Zahvalio je djelatnicima Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, čiji stručan, savjestan i predani rad, iz dana u dan, pomaže vratiti vjeru u bolje sutra, a posebice onima na pedijatriji koji nanovo bude sjaj u očima naših malih prijatelja. C.I.O.S. je bio, jest i bit će nadalje uz vas, istaknuo je Mioč.

„INA je posebno osjetljiva na najmlađe članove društva i ponosni smo svaki put kad možemo doprinijeti liječenju najmanjih pacijenata. Također, svake godine podupiremo razne projekte na području Sisačko-moslavačke županije te na taj način ulažemo u lokalnu zajednicu i pomažemo činiti život naših sugrađana boljim. Nadam se da će aparat koji smo danas uručili biti potreban što je moguće manjem broju djece, ali i da će pomoći svima kojima bude potreban“, izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, u ime kompanije INA – industrija nafte, d.d. koja je također jedan od sponzora.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić istaknuo je važnost zajedništva i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

 

Komentirajte