Naslovnica Vijesti SMŽ 28 godina od proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

28 godina od proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice

Župan Ivo Žinić je, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskoj Kostajnici nazočio Svetoj misi za poginule i nestale hrvatske branitelje, u prigodi obilježavanja 28. obljetnice proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice.

Nakon Svete mise izaslanstva su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomen-ploče proboja, mjesta odakle su prije 28 godina hrvatski branitelji poveli civile prema Hrvatskoj Dubici i spas u iz grada koji je bio opkoljen sa sve četiri strane.

Župan Žinić je u svom obraćanju podsjetio na težinu situacije u kojoj se našao opkoljeni grad i njegovi branitelji, zahvalio im na hrabrosti i pozvao stanovnike Hrvatske Kostajnice da nastave graditi uvjete za razvoj, budućnost i ostanak ljudi na ovom prostoru, čija je sloboda plaćena krvlju i životima hrvatskih branitelja.

Komentirajte