Naslovnica Vijesti Sisak Prekinuta sjednica Gradskog vijeća nastavlja se u utorak, 17. rujna

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća nastavlja se u utorak, 17. rujna

Odlaskom oporbenih vijećnika sisačkog Gradskog vijeća tijekom 3. točke dnevnog reda koja se odnosila na izmjenu i dopunu Generalnog urbanističkog plana (GUP) grada Siska, srušen je kvorum i sjednica je prekinuta.

Vijećnika HDZ-a Darka Žaka zanimalo je mijenja li se GUP radi Rijekatanka.

„Imamo dokaz da je gradonačelnica Siska još 2017. – prije prodaje zemljišta znala za namjeru da će se prikupljati, skladištiti opasan otpad. Unatoč tome, prodala je gradsko zemljište Rijekatanku. Mi mislimo da je ovo mijenjanje GUP-a samo da bi se pogodovalo Rijekatanku i da mu Grad Sisak izda dozvolu jer ste se s njima dogovorili. U toj lakrdiji oko GUP-a nećemo sudjelovati. Vi sebi osigurajte kvorum za te vaše odluke, jer ćete vi biti odgovorni, svi koji dignete ruku. HDZ i klub vijećnika HDZ-a, HKS-a i HSLS-a u toj cirkusariji više neće sudjelovati i napuštamo sjednicu.“, rekao je vijećnik Žak što se vidi i na videozapisu.

Gradonačelnica Siska nema većinu u gradskom vijeću

Imamo dokaz da je gradonačelnica Siska još 2017. – prije prodaje zemljišta znala za namjeru da će se prikupljati, skladištiti opasan otpad. Unatoč tome, prodala je gradsko zemljište Rijekatanku. Jučer je htjela da joj HDZ-ov klub na Gradskom vijeću drži kvorum kako bi izmjenila GUP a taj isti Rijekatank što lakše dobio građevinsku dozvolu.E nećete gradonačelnice, dosta je bilo prljavog posla! Neka iza vas čiste vaši koalicijski partneri koji podržavaju sve vaše kriminalne i opasne odluke.

Posted by Hdz Sisak on Thursday, September 12, 2019

Komentirajući odluku oporbenih vijećnika gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je rekla: “Ovim izmjenama GUP-a stvara se jedan važan preduvjet da nam HDZ i Ministarstvo više ne mogu govoriti da se ne može novi Kupski most raditi. Naime, jedna čestica im je ostala sporna i s ovim izmjena GUP-a će se napraviti potrebno usklađenje Prostornog plana. Stoga možemo građanima sutra reći da svi koji danas izađu i ne glasaju za pokretanju ove procedure GUP-a, su protiv novog Kupskog mosta.“

Odlaskom oporbenih vijećnika sjednica je prekinuta a njen nastavak Ivana Cindrić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska zakazala je za utorak, 17.rujna, u 10 sati.

Na sjednici je, prije njenog prekida, donesena jedino Odluka o pretvaranju potraživanja Grada Siska s osnove plaćenih anuiteta po dugoročnim kreditima u kapitalne rezerve odnosno udjel u kapitalu trgovačkog društva Auto promet Sisak. Grad Sisak je izdao jamstva Auto prometu Sisak pri ugovaranju kredita u 2004. i 2006. godini za nabavu autobusa i uvođenje informatičkog sustava za prodaju autobusnih karata. Budući da Auto promet Sisak nije mogao otplaćivati dospjele anuitete, Grad Sisak je, kao jamac, podmirivao kreditne obveze. Ukupni iznos od 4,2 milijuna kuna koji Grad Sisak potražuje od Auto prometa bit će tako pretvoren u udjel u kapitalu ovog trgovačkog društva.

Komentirajte