Naslovnica Vijesti SMŽ Potpisan ugovor s izvođačima radova za Energetsku obnovu zgrada Neuropsihijatrijske bolnice Popovača

Potpisan ugovor s izvođačima radova za Energetsku obnovu zgrada Neuropsihijatrijske bolnice Popovača

Župan Ivo Žinić, uz kojega je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, potpisao je u upravnoj zgradi Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači ugovor s izvođačima radova na energetskoj obnovi zgrada bolnice.

Bolnica je uspješno aplicirala na natječaj “Energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” i nakon provedenog postupka javne nabave kreće u energetsku obnovu četiri objekta, a uskoro i petog – kuhinje.

Bit će obnovljena tri bolnička odjela: odjel za biologijsku psihijatriju-hitni ženski (VI), odjel za gerontopsihijatriju (VII) i odjel za socijalnu psihijatriju (IX) u ukupnoj vrijednosti od 3.657.350 kn. nergetska obnova će obuhvatiti radove poboljšanja toplinskih karakteristika vanjske ovojnice, zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu stolarije i izmjenu unutrašnje rasvjete.

Radovima vrijednim 1.387.131 kn bit će energetski obnovljena zgrada laboratorija i prosekture. Na tom objektu bit će izvedeni radovi toplinske zaštite ovojnice, izmjene unutrašnje rasvjete, ugradnje plinskih kondenzacijskih aparata, zamjene vanjske stolarije i solarnog zagrijavanja PTV-a.

Provedeni radovi rezultirat će povećanjem ugode boravka pacijenata i djelatnika te smanjenjem potrošnje energije i povećanjem stupnja ekološke efikasnosti.

Tvrtke koje su postupkom javne nabave izabrane za izvođenje radova su NOVI IZBOR d.o.o. iz Splita i Ekološki Centar d.o.o. iz Vukovara.

Postupak nabave za objekt kuhinje se ponavlja. Planirana vrijednost obnove iznositi će nešto više od 2,5 milijuna kuna, a na objektu kuhinje također se planiraju izvesti radovi toplinske zaštite ovojnice, izmjene unutrašnje rasvjete, zamjene stolarije i rekonstrukcija kotlovnice.

Ukupna vrijednost investicije za ove četiri zgrade iznosi 5.044.481 kunu od čega je bespovratnih sredstava iznose 3.345.816 kuna, Županija iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja sudjeluje sa 2.732.321 kunom,a Bolnica sudjeluje sa 683.000 kuna.

“Veliki je to i značajan događaj, jer je to najveća kapitalna investicija u ovoj instituciji od 1985. godine. Dobili smo bespovratna sredstva iz Fonda za regionalni razvoj, a drugi dio od Sisačko-moslavačke županije, fondova EU i ministarstva. Ovih osam i pol milijuna čije smo ugovore danas potpisali će itekako promijeniti sliku bolnice. S jedne strane stvoriti bolje i kvalitetnije uvjete rada i smještaja za naše bolesnike i medicinsko osoblje, a s druge strane postići ćemo značajne učinke jer ćemo napraviti uštedu i toplinske i drugih vrsta energije. Za bolnicu ćemo imati veliku financijusku korist, a bespovratnim sredstvima ćemo obnoviti dio bolnice kojemu je itekako bila potrebna obnova.” – rekla je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač.

“Očekujem od izvođačada će vrlo kvalitetno izvesti ove radove. Rok za početak radova je 20 dana od potpisa ugovora, a rok za završetak radova 150 dana. Dobit ćemo obnovljene zgrade, koje će dobiti ovojnicu i novu stolariju, ali i puno bolje i kvalitetnije uvjete za boravak pacijenata, ali i za rad medicinskog osoblja.” – dodao je župan Žinić.

Komentirajte