Naslovnica Vijesti Sisak Odabran izvođač za dvoranu u Zvonimirovoj, cijena je 37 milijuna kuna

Odabran izvođač za dvoranu u Zvonimirovoj, cijena je 37 milijuna kuna

Sportsku dvoranu u Zvonimirovoj ulici gradit će zajednica ponuditelja KAP 4 d.o.o. iz Zagreba i Degal tehnika iz Virovitice koji su se i jedini javili na javni natječaj za gradnju. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke, je 37.087.500 kuna (PDV uključen).

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u srijedu, 4. rujna. KAP 4 je ujedno bio dio konzorcija na gradnji Ledene dvorane, kao glavni projektant, no izvođač građevinskih radova na Zibelu bila je druga tvrtka, Palace d.o.o. iz Zagreba.

Rok za dovršetak dvorane je 515 dana, od čega na građevinske radove otpada 300 dana. Ostalo je određeno za projektiranje, osiguravanje dozvola za gradnju te u konačnici uporabne dozvole što je sve obveza izvođača radova, tj. tvrtki KAP4 i Degal tehnike. Prema tome građevinski radovi mogli bi početi na proljeće.

Javni natječaj je u Narodnim novinama Grad Sisak raspisao 29. srpnja, procjena je bila 30 milijuna + PDV, a  zaprimljena je samo jedna ponuda iako su tijekom natječaja pojašnjenja dokumentacije tražile i druge tvrtke.

Procijenjena vrijednost dvorane je bila 30 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda  20. kolovoza.

Prema projektnoj dokumentaciji na području između Mosta Gromova i Zvonimirove ulice planira se dvodijelna sportska dvorana 46 x 44 metara s fiksnim tribinama od 600 sjedećih mjesta te teleskopskim tribinama gledališta sa oko 900 dodatnih sjedećih mjesta.

Sustav je natječaja “ključ u ruke”, kao kod bazena u Capragu i Ledene dvorane, što znači da je izvođač dužan napraviti i idejni i glavni projekt te ishoditi građevinsku dozvolu kao i uporabnu dozvolu. Rok za dovršetak sportske dvorane je, rekosmo, 515 kalendarskih dana od kojih na građevinske radove otpada 300 dana.

U ovih 37 milijuna kuna nije uključeno opremanje dvorane, što će vjerojatno biti odvojeni natječaj.

Prema dokumentaciji u dvorani mora biti 8 svlačionica s klupama i vješalicama (8×20 m²), 4 sanitarna bloka s tuševima (6 po bloku), 2 odvojena sanitarna čvora za sportaše 24 m², dvorana za pripremu i zagrijavanje sportaša (15x10m), 2 odvojena sanitarna čvora za gledatelje 32 m², spremišta za sportsku opremu i rekvizite uključujući i koševe, soba za trenera sa sanitarnim čvorom i garderobom (2×15 m²), ambulanta sa sanitarnim čvorom i garderobom 15 m², komentatorska soba/Soba za režiju 12 m², uredski prostori (2×12 m²) 24 m², soba za domara 12 m², soba za spremačicu 10 m², ulazni prostor s vjetrobranom, sanitarijama, info pultom i caffe barom 100 m² te tehnički blok, prostorija za kondicioniranje zraka 80 m².

I dok se Grad za Ledenu dvoranu zadužio, trošak gradnje ove dvorane planira se pokriti iz redovnog poslovanja Grada Siska u dvije godine.

Odluka o odabiru (3)
Komentirajte