Naslovnica Vijesti Sisak U utorak je Dan branitelja grada Siska

U utorak je Dan branitelja grada Siska

U utorak, 3. rujna, se obilježava Dan branitelja grada Siska u spomen na 3. rujna 1991. godine kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj – sisačka Barutana. Dan branitelja grada Siska se obilježava u organizaciji Grada Siska i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska.

Svečanost obilježavanja održat će se u utorak s početkom u 8:30 paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu dr.Franje Tuđmana, a zatim zajedničkom molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac. Program nastavlja u bivšoj vojarni Barutana otvorenjem izložbe fotografija Ivice Grgića „Bilješke u vremenu nakon čega će se u 10:30 sati održati svečana akademija na kojoj će biti dodijeljene plakete “Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu”.

Program završava prikazivanjem dokumentarnog filma ”Bura duše – životno, ratno i duhovno putovanje”, MEDIJA 53 u koprodukciji s Udrugom veterana, vojnika i domoljuba, a održat će se u Domu kulture Kristalna kocka vedrine s početkom u 18:00 sati.

Komentirajte