Naslovnica Vijesti Kultura Uskoro počinje Star Film Fest!

Uskoro počinje Star Film Fest!

Dragi filmoljupci, i ove godine donosimo vam dobru vijest. Uskoro počinje Star Film Fest! Šesto izdanje festivala od zvjezdane prašine očekuje vas u posebnom izdanju. Za vas smo pripremili pregršt sadržaja – radionice, koncerti, projekcije i druženja začinjena muzikom, pivom Estrella i grickalicama uz zanimljive promotivne materijale poput limitiranog izadanja Star Film Fest Startasica savršen su poziv na festival.
Datumi koje trebate zaokružiti na vašim kalendarima su 29., 30. i 31. kolovoza. Očekuju vas tri uzbudljiva festivalska dana u režiji vrijedne ekipe Star Film Festa. Lokacija nije tajna, nalazimo se u Starom gradu i u Kazalištu 21.
Natjecateljski dio Star Film Festa ugostio je čak 48 filmova iz cijelog svijeta. Kategorije u kojima će se filmaši natjecati su igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film. Nagradu ćete moći dodijeliti i vi, pa tako pobjednika bira i publika bez koje ovaj kino doživljaj ne bi ni imao smisla. Osim navedenih, natjecatelji se bore i za nagradu najboljeg regionalnog filma, najbolje montaže, i najbolje fotografije/kamere.
Za smještaj u Sisku tijekom održavanja festivala obratite se na mail sff.hospitality@sfilmfest.com kako bi vam osigurali smještaj po sponzorskim cijenama. Kako biste do nas stigli brzo i sigurno organizirali smo i prijevoz. Autobus Autoprometa Sisak i Star Film Festa postaje svemirski brod koji će vas lansirati u galaksiju dobrog filma. Okupljanje je u 19:00 h, a polazak je zakazan za 19:15 sati od autobusne postaje Nama u Sisku na adresi Ulica Ante Starčevića 13, a vozimo vas do Starog grada na dan otvorenja, i natrag do Siska po završetku programa. Za filmoljupce iz drugih gradova tu je poseban popust na putovanja vlakom i to 40% popusta na povratno putovanje ostvarujete pomoću koda koji ćete saznati javite li se na službeni mail sff.hospitality@sfilmfest.com. Popust je moguće iskoristiti od ponoći 28. kolovoza pa sve do 1. rujna u 24:00 sata za sve povratne karte iz svih kolodvora na HŽ-ovim prugama do kolodvora Sisak i natrag.
Prvi dan festivala, 29. kolovoza, donosi nam otvorenje, filmsku glazbu, instalaciju „Kraj“ i projekcije u 20:30 h nakon čega slijedi koncert Stephany Stefan u Starom gradu Sisak. U petak, 30. kolovoza, pridružite nam se već ujutro kako biste pozdravili sunce ispred Kazališta 21 te sudjelovali na Slackline radionici također na adresi Trg grada Heidenheima 3. Čekaju vas i radionice “Osiguranju filmske produkcije”, te “Produkcija filmske glazbe”. Skinite prašinu sa svoje gitare te se nakon radionica pridružite svirci na Acoustic jam session u 15:00 h nakon čega se vraćamo filmu i projekcijama. Nakon projekcija unutar kazališta s početkom u 15:30 h, selimo se na otvoreno gdje ćete ispred Kazališta 21 u 20:20 h moći pogledati uspješnicu Posljednji Srbin u Hrvatskoj. Na kraju dinamičnog festivalskog dana slijedi koncert izvrsnog Elementala. U treći festivalski dan opet uđite pozdravljajući sunce ispred Kazališta 21 u 9:00 h nakon čega u 9:30 h slijedi projekcija filma Pčelica Maja za najmlađe filmoljupce. Zatim nastavite upijati znanje na radionicama, a potom poslušajte što imaju za reći hrvatski redatelji na javnoj raspravi u 11:30 h. Koliko zaista volite film dokažite na filmskom kvizu u 14:45 h koji su za vas organizirali KOZa i Star Film Fest, nakon čega ponovno sviramo i pjevamo na Acoustic jam sessionu. U 17:00 h nastavljamo s projekcijama u Kazalištu 21, a posebno vam predstavljamo film IKEA for YU koji će biti prikazan u 20:30 h. U 21:45 h saznajte pobjednike festivala na svečanom zatvaranju festivala. Kako bi i vama, i nama Star Film Fest ostao u najboljem mogućem pamćenju zatvorit ćemo ga sa stilom. Gostovanje DJ Dabija ne propustite čak i ako vas tri festivalska dana prepuna sadržaja izmore.
Za sve dodatne informacije i program festivala posjetite službene stranice Star Film Festa, te naše Instagram i Facebook profile. Pridružite nam se na šestom Star Film Festu i uvjerite se i ove godine zašto je naše mjesto visoko među zvijezdama.

Komentirajte