Naslovnica Vijesti Kultura Poznata imena hrvatskog filma dolaze na raspravu o položaju redateja u Hrvatskoj...

Poznata imena hrvatskog filma dolaze na raspravu o položaju redateja u Hrvatskoj na Star Film Festu

Radionice, projekcije, koncerti i druženja popratni su sadržaj ovogodišnjeg šestog Star Film Festa. Pa iako je i ove godine naglasak na natjecateljskom dijelu festivala, gdje će žiri birati između 48 vrhunskih filmova, ni ostali sadržaji koje je ekipa Star Film Festa pripremila ne zaostaju po kvaliteti.
A gdje je filma bit će i redatelja! Jer jedno bez drugog ne mogu, kao ni mi bez vaše podrške. Zato vas pozivamo na javnu raspravu o položaju redatelja u Hrvatskoj koja će se održati posljednjeg, ali ne i najmanje važnog dana festivala. U subotu, 31. kolovoza u 11:30 sati čekamo vas na dobroj poznatoj lokaciji Kazališta 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3.
Kako pronaći vlastiti položaj u zlatnom rezu Hrvatske filmske scene? Na koji način plivati u moru financijskih, pravnih i kulturnih izazova te koje su osobitosti redateljskog života u Hrvatskoj? Sve su to pitanja važna za redatelje, ali i druge filmske djelatnike, a raspravi na temu istih pozvani ste svjedočiti svi.
Pripremite svoje 35 mm objektive jer se spremamo baciti oko na široku sliku izazova s kojima se svakodnevno susreću virtuozi struke koje zovemo redateljima. Rasprava o položaju redatelja u Hrvatskoj bit će vođena od strane onih koje smatramo pionirima u području te će biti javna i dostupna za sve zainteresirane.
Zvučna imena hrvatskog filma koja ćete moći čuti kako raspravljaju su Antun Vrdoljak, Goran Dević, Jasna Nanut, Jura Troje, Silvio Petranović i Nikica Zdunić. Moderatorica rasprave će biti Sandra Bosnar, televizijsko lice koje se bavi filmom, voditeljica emisije Kokice.
Ne propuštajte rasprave o važnim temama i ne prepuštajte svoju stolac u publici nikome. Vidimo se u Kazalištu 21!

Komentirajte