Naslovnica Vijesti SMŽ Gradnja vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina

Gradnja vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina

Potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbe naselja Taborište, Hrastovica i Donja Budičina.

Ugovor su potpisali Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. s jedne strane i s druge strane Zlatko Jagarčec, direktor tvrtke GRADEX & CO iz Zaboka.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, ovom prigodom je istaknuo: „Gledajući na komunalnu infrastrukturu u gradu Petrinji koja je sigurno prioritet za građane Petrinje, znamo da smo to imali uništeno i devastirano i da to nikada neki nisu imali i sada je došao trenutak da uz dobre projekte i dobre projekcije, dobru strategiju za razvoj grada Petrinje uključujemo ono što je najvažnije – novac koji dolazi iz resornih ministarstava, iz Europske unije da u određenim postotcima i omjerima budu stvarno sadržajno prihvatljivi za Grad Petrinju. Za ovu godinu smo osigurali preko 4 milijuna kuna. Ovo smatram prvom fazom, natječaj je 19,5 milijuna kuna plus PDV znači skoro 25 milijuna kuna, to je jedna investicija koja će prije svega veseliti one koji nisu imali vodu, došao je red i na njih. Napraviti smo građevinsku dozvolu, to smo aplicirali i nadam se da ćemo u sljedećoj godini u onim sredstvima Hrvatskih voda u omjeru 80:20% ovaj ostali dio riješiti. Zahvaljujem se svima i u Gradskom vijeću koji su imali sluha da upravo ova mjesta dobiju vodu i s njihovim odlukama i s našim zajedničkim strategijama činimo dobro. Ono što očekujem od Privrede, izvođača, nadzora i svih onih koji su uključeni u ovaj projekt je da ga rade savjesno i prema svim tehničkim standardima i minimalnim tehničkim i ostalim uvjetima kako bi bili svi skupa zadovoljni. U gradu Petrinji u kontinuitetu su uvijek problem rokovi, s tim rokovima ćemo biti i dalje strogi prema onima koji ne budu to izvršavali. Građani Petrinje očekuju da to napravimo korektno, profesionalno i da ta jedna sinergija Grada Petrinje, Privrede, vas kao izvođača i nadzora donese rezultat koji će biti u interesu svih u ova 24 mjeseca. Ono što nas u budućnosti čeka to je Brest i Mala Gorica također imamo investiciju koja će biti velika i značajna, izdali smo i imamo građevinsku dozvolu, očekujemo uskoro i taj natječaj kako bi u financijski plan projekcije Hrvatskih voda ušli što prije jer znamo da je za Grad Petrinju izuzetno zahtjevno i za Privredu onih 20% učešća koji nisu mala sredstva i zato upozoravam i sve one koji donose odluke da znaju da ćemo imati taj dio financiranja s određenim poteškoćama ali u svakom slučaju sa određenim kreditima kako bi mogli pratiti investiciju to ova mjesta zaslužuju.“ – zaključio je gradonačelnik.

Zoran Zechner, direktor Privrede d.o.o. rekao je nešto više o projektu: „Okvirni sporazum za ukupnu investiciju vrijednu pola milijuna kuna ima rok od 24 mjeseca i obuhvaća izgradnju 13 km i 200 metara mreže kućnih priključaka. U ovoj godini predviđena je realizacija od 2 km 200 metara i 50 kućnih priključaka ukupne vrijednosti 4 milijuna i 250 tisuća kuna. Rok je 90 dana i financiranje je od strane Hrvatskih voda iz redovnog plana upravljanje vodama 80% znači koja iznosi 3 milijuna i 400 tisuća kuna, a Privreda iz sredstava za kapitalne investicije 850 tisuća kuna. Uspješnom realizacijom ove faze ugovora moći ćemo se kandidirati kod Hrvatskih voda za uvrštenje u Plan upravljanja vodama za 2020. godinu kada želimo pristupiti idućoj fazi izgradnje. Radi se o dionici koja izlazi iz Petrinje krajem Radićeve ulice i tih dvije tisuće i 200 metara dolazi do križanja za Hrastovicu. To bi bio otprilike potez koji bi se u ovoj godini iz realiziralo. „- rekao je Zechner.

Zlatko Jagarčec, direktor tvrtke GRADEX & CO iz Zaboka ovim putem se zahvalio na suradnji i ukazanoj prilici i povjerenju.

Komentirajte