10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak

Datum:

Marketing

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak.

Početak radova na projektu vrijednom ukupno 7 915 159 kuna, što uključuje izradu Glavnog projekta, radove, nadzor, upravljanje i administraciju, promidžbu i vidljivost te završni energetski certifikat, službeno je označio župan Ivo Žinić.

Projekt je sufinanciran od Europske unije iz sredstava Fonda za regionalni razvoj s 4 737 475 kuna, a preostali iznos od 3 177 683 kn bit će financiran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj s 0,25% kamata. Rok otplate ovog kredita je 13 godina.
Projekt uključuje povećanje toplinske zaštite: vanjskih zidova, stropa prema negrijanom prostoru i krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode.

Nakon energetske obnove očekivani je prijelaz iz energetskog razreda F u energetski razred C.

Planirani završetak projekta je u listopadu sljedeće godine.
Župan Ivo Žinić je rekao kako će završetkom ovog projekta Dom zdravlja Sisak dobiti posve novu zgradu, nakon pedesetak godina u kojima nije bilo značajnijih ulaganja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta, prijavi na natječaj, ali i naglasio kako ovo nije jedina zgrada domova zdravlja na kojoj traju radovi na energetskoj obnovi. Prije nekoliko dana počeli su radovi u Glini i Petrinji, imat ćemo radove i u Kutini, a i velik dio energetske obnove na Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.
Župan je rekao i kako se nada da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku, ali i da će biti organizirano neometano funkcioniranje Doma zdravlja Sisak za vrijeme dok radovi traju.

Možda vas zanima...

Od 1. do 2. ožujka – Susret graditelja u Sisku

Hrvatska obrtnička komora od 1. do 2. ožujka u...

38 mjeseci nakon potresa Hrvatska pošta se vraća u Caprag

Više od tri godine nakon potresa Hrvatska pošta otvorit...

Otvorena zasjedanja Sinode Sisačke biskupije

Prvo zasjedanje Sinode Sisačke biskupije održano je u srijedu...

Nova umjetna trava na sisačkom Gradskom stadionu

Nova umjetna trava na Gradskom stadionu u Sisku će...