Naslovnica Vijesti Sisak Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak

Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak

Započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja Sisak.

Početak radova na projektu vrijednom ukupno 7 915 159 kuna, što uključuje izradu Glavnog projekta, radove, nadzor, upravljanje i administraciju, promidžbu i vidljivost te završni energetski certifikat, službeno je označio župan Ivo Žinić.

Projekt je sufinanciran od Europske unije iz sredstava Fonda za regionalni razvoj s 4 737 475 kuna, a preostali iznos od 3 177 683 kn bit će financiran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj s 0,25% kamata. Rok otplate ovog kredita je 13 godina.
Projekt uključuje povećanje toplinske zaštite: vanjskih zidova, stropa prema negrijanom prostoru i krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode.

Nakon energetske obnove očekivani je prijelaz iz energetskog razreda F u energetski razred C.

Planirani završetak projekta je u listopadu sljedeće godine.
Župan Ivo Žinić je rekao kako će završetkom ovog projekta Dom zdravlja Sisak dobiti posve novu zgradu, nakon pedesetak godina u kojima nije bilo značajnijih ulaganja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta, prijavi na natječaj, ali i naglasio kako ovo nije jedina zgrada domova zdravlja na kojoj traju radovi na energetskoj obnovi. Prije nekoliko dana počeli su radovi u Glini i Petrinji, imat ćemo radove i u Kutini, a i velik dio energetske obnove na Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.
Župan je rekao i kako se nada da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku, ali i da će biti organizirano neometano funkcioniranje Doma zdravlja Sisak za vrijeme dok radovi traju.

Komentirajte