Naslovnica Vijesti Kultura Otvorene prijave za radionice Star Film Festa

Otvorene prijave za radionice Star Film Festa

I ove će godine Star Film Fest ugostiti filmske kreatore iz cijelog svijeta i publiku željnu kvalitetnog kino sadržaja. Šesti po redu festival satkan od zvjezdane prašine ima za ponuditi mnogo, a uz pregršt filmskih uradaka posjetitelji će moći prisustvovati zanimljivim radionicama organiziranim u sklopu festivala.

Radionica pod nazivom Izrada filmske glazbe ponudit će polaznicima saznanje o važnosti glazbe u filmu. Akustika, teorija filmskog zvuka i glazbe, audio inženjering uz primjere iz literature čekaju vas na adresi ove radionice. Uz sve navedeno posebna će se pozornost posvetiti i praktičnom radu te kreaciji dok će se polaznici pod stručnim vodstvom Magde Mas baviti kolektivnom kompozicijom za odabranu scenu iz filma. Na sudjelovanje pozivamo sve zainteresirane, neovisno o glazbenom obrazovanju ili ukusu.

Osiguranje filmske produkcije naziv je radionice kojoj je cilj upoznati sudionike s problemima ali i rješenjima na koje producenti nailaze u svom radu. Polaznici će ovdje moći naučiti nešto o glavnim rizicima koji ugrožavaju producente, konkretnim osiguravateljskim rješenjima dok će se posebna pažnja posvetiti i diskusiji te omiljenim druženjima. Redateljsku ulogu u ovoj radionici odigrat će Igor Soviček kao voditelj radionice.

Kad se spomene ravnoteža svaki filmaš pomisli na steadicam. No za uspješan film nije dovoljna samo balansirana kamera već je potrebno i nešto spretnosti i puno koncentracije. Oboje je moguće uvježbati hodanjem na užetu odnosno na radionici Slackline. Radi se od odličnoj mentalnoj vježbi koja izoštrava fokus i razvija osjećaj za položaj vlastitog tijela u prostoru, te se ovom disciplinom mogu baviti svi, neovisno o dobi i kondiciji. U slackliningu će sasvim sigurno svatko pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o snimatelju koji se priprema za maratonsko snimanje koncerta, montažeru željnom da iskuša traku koja nije na timelineu ili redatelju u potrazi za ravnotežom na setu – pardon, na užetu.

Zainteresirane pozivamo da za početak osiguraju svoja mjesta na radionicama prijavom na link https://forms.gle/bd93cSYvA6w2JDxi8

Komentirajte