1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Napadači na umirovljenika u Puli su iz Petrinje

- Marketing-spot_imgspot_img

Trojica mladića, od kojih je jedan aktivni vojnik, ostaju mjesec dana u istražnom zatvoru zbog teškog fizičkog napada na Evelina Valea (67) u nedjelju ujutro na terasi jednog kafića na Danteovom trgu u centru Pule. Riječ je o Mateju Bjekiću (24), 25-godišnjem profesionalnom vojniku i pripadniku Gardijske bojne “Tigrovi” Robertu Bitunjacu i njihovom 17-godišnjem prijatelju. 

Sva trojica mladića su rodom iz Petrinje, a u nedjelju ujutro napali su umirovljenika koji je čuvao inventar kafića oko sedam sati ujutro.

Pred kafićem su bili i sat vremena prije napada kada ih je Evelino upozorio da ne diraju istarsku i hrvatsku zastavu na jednoj zgradi.

Nakon toga vratili su se prekriveni kapuljačama i s palicama u ruci, a umirovljeniku su slomili tri rebra i ruku.

Ispitani su u utorak pred nadležnim tijelima nakon što su dan prije boravili u policijskim prostorijama kako bi se ispitali svi detalji premlaćivanja nesretnog umirovljenika. Bjekić i Bitunjac privedeni su između 11 sati i podneva, a novinarima ništa nisu imali za izjaviti.

– Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola podnijelo je Općinskom sudu u Puli-Pola prijedlog za 17-godišnjaka te Županijskom sudu u Puli-Pola za dvojicu 24-godišnjaka da im se odredi istražni zatvor protiv sve trojice zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) te da će utjecati na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku), priopćili su u državnom odvjetništvu.

Sudac je prihvatio zahtjev odvjetništva te će mladi Petrinjci ostati u pritvoru.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti