2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

„AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ doveo do zapošljavanja 10 osoba

- Marketing-spot_imgspot_img

Održana je završna konferencija projekta „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Sisak.

Uvodnu riječ održala je Gordana Šegović, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak, nositelja projekta, nakon čega je prisutne pozdravio Boris Mesarić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, partnera u projektu.

Nakon uvodnih riječi, voditeljica projekta Štefica Tominović Tom prilikom predstavila je provedene aktivnosti i postignute rezultate projekta, koji je namijenjen nezaposlenim mladim osobama s područja Sisačko-moslavačke županije do 29 godina radi povećanja njihove zapošljivosti besplatnim obrazovanjem za programere internetskih aplikacija i web-dizajn, praktičnim osposobljavanjem u stvarnom radnom okružju u IT tvrtkama partnerima te kroz inovativne radionice u Centru za mlade.

Ukupno 47 mladih nezaposlenih osoba do 29 godina starosti iz Sisačko-moslavačke županije, od rujna do prosinca prošle godine pohađalo je besplatne IT programe obrazovanja u centru Algebra u Sisku (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.net). Potom je njih 8-ero dobilo priliku praktičnog rada u IT tvrtkama partnerima. Upravo je posebnost ovog projekta direktno povezivanje mladih osoba i poslodavaca s obzirom da su u projektu kao partneri sudjelovale 4 uspješne informatičke tvrtke: Euroart93, d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o. i Kreativa studio d.o.o.

Stručno mentorstvo u tvrtkama partnerima trajalo je maksimalno 3 mjeseca te je bila idealna prilika da mladi korisnici projekta primjene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju te postanu konkurentniji na tržištu rada. Tvrtke partneri zaposlile su šest mladih osoba, a do danas se njih 10-ero zaposlilo u IT sektoru kao programeri internetskih aplikacija ili web dizajneri.

Također, tijekom projekta uređen je i moderniziran prostor Centra za mlade u Područnom uredu Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u kojem su održane tri inovativne radionice za mlade nezaposlene osobe koje su ih osnažile za tržište rada. Ukupno 29 mladih te dugotrajno nezaposlenih osoba s područja županije sudjelovalo je u radionicama vezano uz pokretanje poduzetničke djelatnosti, zatim o mogućnostima koje za mlade nudi civilni sektor te digitalnim alatima za traženje posla. Radionice su održane u suradnji s tvrtkama Applied Ceramics d.o.o. i Gespa Kreativni Studio j.d.o.o. , HGK – Županijskom komorom Sisak te udrugom IKS.

Partneri u projektu „AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!“ bili su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina, Udruga IKS, Euroart 93 d.o.o, Fokus Infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o., Applied Ceramics d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Algebra.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kunu i u potpunosti je financiran sredstvima Europskoga socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je trajao 14 mjeseci, od 14. svibnja prošle godine do 13. srpnja ove godine.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti