Naslovnica Vijesti SMŽ Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije.

Uručene nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su dodijelili nagrade učenicima koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima, a koje dodijeljuje Zaklada Iskra Sisačko-moslavačke županije.

Ova Zaklada svake godine raspisuje natječaj za dodjele godišnjih nagrada nadarenoj djeci u iznosu od 5.000,00 kuna. Na natječaju su bodovana sudjelovanja u raznim razinama natjecanja (županijske, državna, međunarodna), stručni i znanstveni radovi, sudjelovanje u projektima, prosjek ocjena i sl. Odlukom upravnog odbora Zaklade dodijeljeno je 19 nagrada. Učenici koji su primili nagrade osvajači su državnih i međunarodnih natjecanja, dobitnici raznih priznanja te aktivni članovi zajednice u kojoj žive.

Svake godine završetkom državnih natjecanja, Sisačko-moslavačka županija organizira dodjelu nagrada učenicima i mentorima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnoj razini natjecanja. Učenici u pojedinačnim natjecanjima dobili su poklon bon u vrijednosti 1.000,00 kuna, a učenici koji su sudjelovali u skupnim natjecanjima, poklon bon u vrijednosti od 5.000,00 kuna. Mentori za obje vrste natjecanja isto tako dobivaju poklon bon od 1.000,00 kuna. U ovoj školskoj godini ostvareno je 38 prvih, drugih ili trećih mjesta na državnim natjecanjima ili smotrama.

 

Komentirajte