Naslovnica Vijesti Sisak 14. Siscia Open Jazz & Blues Festival od 12. do 31. srpnja

14. Siscia Open Jazz & Blues Festival od 12. do 31. srpnja

Siscia Open Jazz & Blues Festival, manifestacija međunarodnog karaktera zbog koje je Sisak odavno upisan na glazbenoj karti Europe kao mjesto jedne od značajnijih glazbenih destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj, održat će se od 12. do 31. srpnja, rečeno je na konferenciji na novinare na kojoj je najavljen ovogodišnji Jazz festival.

Smješten na obalama Kupe, Jazz festival se svake godine očekuje s oduševljenjem. S obzirom na svakodnevni broj gledatelja te gostovanje glazbenika iz Hrvatske i svijeta Siscia Open Jazz & Blues Festival postao je stoga značajnom točkom u planiranju ljetnih aktivnosti ljubitelja jazza.

-Strašno sam ponosan što nam je uspjelo da za priču započetu prije desetak godina možemo reći da najveći festival bluesa i jazza ima upravo Sisak. I to daleko najveći festival što me posebno veseli, a ja volim biti najbolji. Svi ostali za nama strašno kasne jer se u Sisku radi o vrhunskoj kvaliteti i vrhunskom događaju koji će u srpnju zabavljati Siščane – rekao je začetnik i organizator festivala Damir Kukuruzović.

Zamjenik gradonačelnice Marko Krička zahvalio je Kukuruzoviću na njegovom, kako je rekao, predanom radu i trudu koji ulaže svih ovih godina kako bi se u Sisku održao ovako značajan festival koji privlači, ne samo Siščane, nego publiku i iz drugih gradova Hrvatske.

Festival počinje idući petak, 12. srpnja, nastupom Big Banda Požega. Dva dana kasnije u Sisak stižu i njemački otac i sin , Joschi i Gismo Graf, koji njeguju tradiciju Djanga Reinhardta, a za taj se koncert već tjednima traži karta više iz svih dijelova Hrvatske.

„Nekom iz New Yorka ili Chicaga danas je jasno, kad planira europsku turneju i kad utipka u google jazz klub, da vidi da je Sisak danas na karti neizostavnih lokacija u koje se dolazi. To su omogućile zvijezde jazza i bluesa koje su do sada bile na ovom festivalu poput Wesa Mackeya, Freda Wesleya, Stevea Turrea, Stochela Rosenberga… U Hrvatskoj sada svi žele nastupati u klubu gdje su oni svirali.“ – rekao je Kukuruzović objašnjavajući činjenicu da najveće svjetske zvijezde dolaze redovno u Sisca jazz klub koji je postao jedan od zaštitnih znakova grada na tri rijeke.

Festival se održava uz potporu Grada Siska i INA-e, a do 31. srpnja na terasi kluba, na sisačkoj šetnici, zasvirat će i Jelena Balent, Trio livada, Neno Resnik, Branimir Bogunović Pif, Martina Thomas i drugi. 

 

Komentirajte