Naslovnica Najave Najave za petak, 28. lipnja

Najave za petak, 28. lipnja

SISAK – Na Zalogaju poezije u petak 28.06.2019. godine s početkom u 21 sat, u Siscia Jazz Clubu, na rasporedu je večer improvizacije uz već uobičajeno otvoreni mikrofon za sve zainteresirane pjesnike.

Kao glavni gosti večeri, nastupit će istaknuti predstavnici slovenske improvizirajuće i jazz scene, koji kroz suradnju sa drugim glazbenicima i pjesnicima tvore kako tamošnju, tako i širu međunarodnu scenu slobodne improvizacije.

Na svojim instrumentima bez unaprijed zadane ili osmišljene glazbene šablone, pratit će stihove sisačkih pjesnika i njihovih gostiju iz drugih gradova. Očekuje se dolazak Mitje Hlupiča i braće Jošta i Vida Drašlera iz Bistrice ob Sotli i njihovog kolege Marka Jeniča, a možda nas iznenade i još ponekim gostom.

Do sada su više puta nastupali u okvirima međunarodnog festivala Improcon s pjesnicima hrvatske alternativne i urbane scene: Žarkom Jovanovskim, Vidom Jerajem, Mariom Kovačem, Sinišom Matasovićem i ostalima, a kako to uživo zvuči, najbolje ćete se osvjedočiti ukoliko osobno dođete poslušati u petak.

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture srdačno Vas poziva.

SISAK – Na 6. večeri antologije poezije uživo gostuje Branko Maleš, pjesnik, esejist, kritičar i antologičar. Održat će se u Gradskoj galeriji Striegl u petak, 28. 6. 2019. u 20:00 sati.

Voditeljica je Sonja Manojlović.

Slušat ćemo pjesme u interpretaciji autora i razgovarati s njim o nekad i danas, semantičkom konkretizmu, knjigama i ljudima.

Ulaz je slobodan, a posjetitelji će moći nabaviti neku od autorovih knjiga, uz prigodan popust.

NOVSKA – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić će, kao izaslanica predsjednika Vlade
Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u petak, 28. lipnja 2019. godine, s početkom u 17 sati i 30 minuta u Novskoj, u Gradskom parku sudjelovati u polaganju vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Dan hrvatskih branitelja Grada Novske.
Svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Novske bit će nastavljeno svečanim postrojavanjem i mimohodom policije, povijesnih i vojnih postrojbi s Trga dr. Franje Tuđmana, s početkom u 18 sati, te otvorenjem izložbe „Novljanska bojišnica“ u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta, s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Komentirajte