1.5 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Sisačke Lipe idu na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih

- Marketing-spot_imgspot_img

U Savudriji je od 18.- 25. lipnja održana državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u tenisu, atletici i graničaru.

Ekipa Lipe iz Siska pobjedom u graničaru na državnoj završnici Sportskih igrara mladih osigurali su odlazak na međunarodnu završnicu u Splitu. 

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održat će se krajem kolovoza i njoj sudjeluju i djeca iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupila je više od 700 natjecatelja koji su imali osiguran besplatni put, smještaj i sve animacije. Međunarodna završnica Sportskih igara mladih održat će se krajem kolovoza i njoj sudjeluju i djeca iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

”Plazma Sportske igre mladih već 23. godine okupljaju školarce iz cijele Hrvatske i regije kroz sport, druženje i edukaciju. Ponosni smo što smo najveća sportska amaterska manifestacija u Europi, a zahvaljujući partnerima i sponzorima omogućavamo da su svi sadržaji za djecu besplatni. Mnogim natjecateljima ovo je jedina prilika da dožive more, natjecanja i druženja s vršnjacima i to je i njima i nama je najveća nagrada”- izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održavaju se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do rujna sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godinu Sportske igre mladih okupile su više od 1.500.000 djece i mladih.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti