Naslovnica Crna kronika Ukrcao migrante u Sisku, uhvatili ga u Lupoglavu, dobio kaznenu prijavu

Ukrcao migrante u Sisku, uhvatili ga u Lupoglavu, dobio kaznenu prijavu

Nakon što je Policijska postaja Pazin podnijela kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu provelo je dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanina Srbije (1957.) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv javnog reda protuzakonitim ulaženjem, kretanjem i boravkom u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u jutarnjim satima 14. lipnja 2019. sudjelovao u protuzakonitom prevoženju kroz Republiku Hrvatsku stranih državljana koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku radi njihova protuzakonitog prebacivanja preko državne granice između Republike Hrvatske i Republike Slovenije za novčanu nagradu.

Osnovano se sumnja da ih je na području grada Siska ukrcao u vozilo kojim je upravljao od kojih je dio stranaca smjestio u prtljažni prostor, svjestan da taj prostor vozila nije namijenjen prijevozu osoba, da je bez dovoljno mjesta, bez sjedala i bez sigurnosnih pojasa, a zatim su tim vozilom kojim je upravljao krenuli u smjeru državne granice sa Republikom Slovenijom. U daljnjoj namjeri su ga spriječili policijski službenici na području mjesta Lupoglav.

Županijskom sudu u Puli-Pola podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik pobjeći (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor po predloženoj osnovi uz mogućnosti da se istražni zatvor zamijeni jamstvom u novčanom iznosu od 150.000,00 kuna.

Komentirajte