Naslovnica Vijesti Kultura Uskoro počinje Smaragdni eco film festival – SEFF

Uskoro počinje Smaragdni eco film festival – SEFF

21. lipnja počinje 12. izdanje jednistvenog putujućeg festivala filmova o zaštiti okoliša i prirode.
 
Smaragdni eco film festival – SEFF je ove godine prikupio sedamdesetak filmova koji se putem natječaja pristigli gotovo iz cijelog svijeta. Podijeljene u tri kategorije ( kretkometražni, dugometražni i animirani) filmove će ocijeniti deveteročlani međunarodni žiri, a posebna nagrada publike će ići najbolje prihvaćenom filmu od strane publike. 
 
Filmovi su edukativni i ukazuju na probleme kojima se suočava naš planet. To su filmovi koji mogu promijeniti budućnost.
 
Međunarodni festivalski tim koji čine mladi ekolozi i filmaši iz Belgije, Rumunjske, Srbije, Francuske, Italije, Poljske, Indije i Hrvatske, biciklima će obići dvadesetak mjesta urbane i ruralne zone uz rijeku Unu u Bosni i Hrvatskoj. Na svom putu od 400-tinjak kilometara, osim projekcije filmova, prirediti će filmske i likovne radionice, tribine, izložbe i biciklijade. Ovogodišnji vizual je osmislio Zdenko Bašić, a zaštitno lice festivala je Ivana Banfić, koja je i sama promotor suživota s prirodom.
 
Festival traje od 21. do 28. lipnja, a završnica festivala će biti u Hrvatskoj Kostajnici kojoj će prije proglašenja pobjednika prethoditi izložba ilustracija Zdenka Bašića. Nakon projekcija u hotelu Central će nastupiti Mr.Lee & Ivanesky glazbeni projekt.
 
Organizator je EKS – ekološko kulturna scena, te Daniel Pavlić koji je i pokretač ovog festivala. Festival je član svjetske prestižne mreže ekoloških filmskih festivala GFN – Greenfilm network, te je jedini predstavnik naše zemlje. Mreža broji 39 svjetskih festivala. Pokrovitelji festivala su Društvo hrvatskih filmskih redatelja, HAVC i Sisačko-moslavačke županija.
 
Program i plan puta: 

21.6. Martin Brod – 12 sati u Domu Boraca
22.6. Kulen vakuf – 10 sati Centar Duga
22.6. Bihać – 18 sati Gradska galerija Bihać
23.6. Bosanska Krupa – 21 sat restoran Makaba
24.6. Novi Grad – 10 sati 
24.6. Dvor – 12 sati Knjižnica i čitaonica Dvor
25.6. Majur – 11 sati u Knjižnici i čitaonici
25.6. Kostajnica (BIH) – 21 sat rekreacijski centar Piralo
26.6. Hrvatska Dubica – 10 sati Knjižnica i čitaonica
26.6. Jasenovac – 13 sati u Knjižnici i čitaonici
27.6. Sunja – 15 sati u Knjižnici i čitaonici
27.6. Zagreb – 21 sat u Centru mladih Ribnjak
28.6. Hrvatska Kostajnica – 
              • 19 sati biciklijada
              • 19:15 izložba Zdenka Bašića – V. Nazora 12
             • 21:00 projekcije i dodjela nagrada vrt  obitelji Cvetnić
             • 22:30 koncert Mr.Lee & IvaneSky u hotelu Central

A od 25.-28.6. u Hrvatskoj Kostajnici će se odvijati filmske radionice koje će voditi Davor Šunk i Branko Ištvančić (Digital Generation) namijenjene djeci i mladima.

**SVI PROGRAMI SU BESPLATNI**

Komentirajte