Naslovnica Vijesti Kultura Otvorenje izložbe pod nazivom ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”

Otvorenje izložbe pod nazivom ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”

Otvorenje izložbe pod nazivom ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”, izložbe likovnih radova djece i mladih nastalih u sklopu likovnog natječaja u organizaciji Grada Siska i Gradske galerije Striegl,  održat će se povodom Dana grada Siska, 4. lipnja 2019., u 11,00 sati u Gradskoj galeriji Striegl.

Grad Sisak i Gradska galerija Striegl ove su godine pozvali djecu i mlade na području grada Siska da sudjeluju u likovnom natječaju koji je za temu imao: Sisak – grad umjetnosti i sporta.

Ovogodišnji likovni natječaj za djecu i mlade odlučili su organizatori usmjeriti na ova dva područja koja grad Sisak u 2019. godini obilježava na sasvim poseban način: grad Sisak je proglašen Europskim gradom sporta 2019. godine, kao i što je 2019. godina u znaku obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla.

Povodom otvorenja izložbe i obilježavanja Dana grada Siska, pripremili su svim sudionicima natječaja kao i svim zainteresiranima poseban program koji će se održati na Šetnici Slave Striegla s početkom u 11,30 sati:

”Mini nutri klub” – Centar Humanika: s radionicom i prezentacijom zdravih napitaka, slatkiša i grickalica oblikovanih za najmlađe

”Kratki sPoi” (Maja Flajsig, Ariana Lovrenović, Ana Majača, Tanja Puklek) – interaktivni plesni program uz izradu velikih balona od sapunice

Pop-up likovni program na otvorenom

Dođite vidjeti kako djeca doživljavaju sport i umjetnost grada Siska kroz likovnu umjetnost!

Ulaz na sve programe Gradske galerije Striegl je slobodan i besplatan.

Komentirajte