2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Održan 28. Sisak Cup 2019.

- Marketing-spot_imgspot_img

Međunarodni karate turnir okupio više od 300 sportaša iz 37 klubova iz 4 države. ŠKK Sisak osvojio 17 medalja.

Slijedom kalendara Hrvatskog karate saveza, hrvatski karatisti su se okupili u Sisku na 28. međunarodnom karate turniru SISAK CUP-u, održanom 1. lipnja, tradicionalno povodom Dana Grada Siska. Ove godine natjecanje je bilo i dio sportskog programa kojim se obilježava titula koju nosi Grad Sisak kao Europski grad sporta za 2019. godinu.

Ovaj karate turnir, koji je i ove godine bio međunarodnog nivo jer su nastupili natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Slovačke, zauzima posebno mjesto u hrvatskom karate sportu obzirom da je Sisak Cup prvo karate natjecanje koje je organizirano pod okriljem Hrvatskog karate saveza 1992. godine i prvo sportsko natjecanje u Sisku organizirano u to vrijeme. Organizator od prvog do ovogodišnjeg Sisak Cupa je Športski karate klub “Sisak“, a ove godine je na natjecanju nastupilo 304 natjecatelja iz 37 kluba iz četiri države.

Ovo natjecanje posebno je bilo značajno za najmlađe natjecatelje domaćina. Športski karate klub „Sisak“ u svoje je redove uvrstio mnoge kojima je ovo bio prvi nastup na službenom natjecanju. I na najbolji način pokazali su stečeno znanje pred svojom publikom i pod vodstvom svojih trenera Marijana Kosa, Igora Cvijanovića, Hrvoja Rožića, Krešimira Kosa i Luke Rožića. Osvojili su ukupno 17 medalja. Za Športski karate klub Sisak su na 28. Sisak Cup-u medalje osvajali u natjecanju kataša:

Carlos Šik 3. mjesto u konkurenciji cicibana, Tyler Lamont 3. mjesto – mlađi učenici, Leona Knežević 2. mjesto – mlađe učenice i 1. mjesto u konkurenciji učenica, Matko Šestak 3. mjesto – učenici, Luka Crnković 3. mjesto – kadeti i 2. mjesto – juniori, Kristina Petrić 3. mjesto – juniorke i 2. mjesto seniorke, Hrvoje Rožić 1. mjesto – seniori, Luka Rožić 3. mjesto – seniori.

U kumite natjecanju za Športski karate klub „Sisak“ medalje su osvojili:

Leona Knežević 3. mjesto – ml.učenice + 36, Adem Kekić 3. mjesto učenici – 30, Tarik Majdančić 2. mjesto učenici +46, Ivan Vujnović 1. mjesto seniori open, Luka Rožić 3. mjesto seniori open, Matea Bašić 3.mjesto seniorke open.

Ovim domaćim turnirom za većinu članova Športskog karate kluba “Sisak“ i ove godine završava prvi dio natjecateljske sportske sezone, a najtrofejniji bi mogli nastupiti i na World Karate Federation Karate Cup-u, koji se i ove godine održava u Umagu od 1. srpnja do 7. srpnja 2019. godine, na kojem počinje i ciklus priprema potencijalnih reprezentativaca koji će predstavljati Hrvatsku na predstojećim natjecanjima.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti