23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

MOST objavio zahtjeve za nastavak suradnje sa SDP-om u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

Most NL Sisak u priopćenju je objavio zahtjeve koje bi SDP u Sisku trebao ispuniti kako bi se nastavila suradnja  te stranke i MOST-a u Gradskom vijeću.

“Kako bi se suradnja mogla nastaviti, oko otvorenih pitanja za dobrobit Grada i njegovih građana, potrebno je u kratkom roku izvršiti slijedeće:

1. Pitanje zbrinjavanje opasnog i neopasnog otpada na području Grada – Rijekatank i Remondis Medison s njihovim projektima trajno udaljiti iz Grada Siska, a temeljem jednoglasno usvojenog zaključka Gradskog vijeća GV-a

2. ŠRC –bivši ravnatelj g. Stipkov –ne želimo da bude ni zaposlenik ŠRC-a ni Grada, obzirom na razloge njegove smjene, a posebice ne v.d. ravnatelja

3. Matica Hrvatska – poništiti Odluku o iseljavaju iz prostora ili osigurati adekvatan zamjenski prostor

4. Djeca na led Odmah – naći kompromis kako bi djeca mogla trenirati i natjecati se.
Sisak je Europski grad sporta, pa nikako ne može postati Europski grad slučaj u sportu. Zašto smo gradili Ledenu dvoranu ako će građani koristiti led po ostatku Hrvatske?

5. S obrtnicima na području grada i njihovim Udruženjem odmah uspostaviti komunikaciju i suradnju.

6. Uspostaviti Ured za poduzetnike u Gradu

7. Hitno nastaviti s procesom kolektivnog pregovaranja, u duhu tolerancije i želje za postizanjem dogovora, do donošenja općeprihvatljivih kolektivnih ugovora s djelatnicima u gradskim tvrtkama, ustanovama i institucijama.” – ističe se u priopćenju MOST-a kojeg potpisuje koordinator Predrag Sekulić.

U priopćenju MOST NL Sisak ističe kako nikada u Gradu Sisku nije obnašao izvršnu vlast, već je vladajuću koaliciju podržao na temelju iskazane volje građana, birača na prethodnim lokalnim izborima. 

“U tom smislu smo i u Gradskom vijeću, nadzornim odborima i upravnim vijećima u kojima smo imali po jednog predstavnika, pokušavali biti korektiv i prvenstveno voditi računa o željama i interesima svih naših sugrađana bez obzira na njihovo političko ili svjetonazorsko uvjerenje. U tom će smislu MOST NL Sisak svoje djelovanje nastaviti i dalje.” – dodaje MOST koji je pobrojao i odredbe Sporazuma o projektnoj suradnji u Gradskom vijeću Grada Siska potpisanom s gradonačelnicom i koalicijom stranaka SDP, Laburisti i HSS braće Radić, a koje se nisu provodile u skladu s potpisanim.

“1. Stručnost i profesionalnost – nakon prvotnog raspisivanja natječaja za direktore i ravnatelje trgovačkih društava i ustanova, vratilo se ustaljenom obrascu njihova izbora (bez kriterija i/ili bez natječaja)

2. Racionalizacija u sustavu gradskih trgovačkih društava – iako je navodno postupak u tijeku, nismo upoznati s njegovim sadržajem I rokom izvršenja

3. Racionalizacija u sustavu gradskih ustanova – NIŠTA

4. Uspostava tima za potporu gospodarstvenicima u okviru upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost – nije pokrenuto, a ne surađuje se ni s postojećim poduzetničkim i obrtničkim asocijacijama i udruženjima

5. Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i ulaganja u komunalnu infrastrukturu u gospodarskoj zoni Sisak – Jug – možda Grad i nije sam kriv, ali bolja komunikacija s MZOE se dala uspostaviti

6. Kapitalni infrastrukturni projekti – oko kojih se trebao uspostaviti konsenzus sa strankama u GV-u nije moguć jer Gradonačelnica ne želi razgovarati sa oporbenim strankama u GV-u kojesu dio vladajuće strukture na državnoj razini i koje mogu sudjelovati I poticati rješavnje važnih rojekata za grad (gradnja Odranskog mosta, dovršetak autoceste ili brze ceste Lekenik – Sisak, gradnja mosta preko Kupe, rješavanje pitanja električne energije u komunalnoj zoni Jug).

Također, zbog stalnog izazivanja sukoba i nekomuniciranja s osobama i institucijama kojima su na čelu građani (ljudi) drugačijeg stranačkog ili “nekog drugog” opredjeljenja ili mišljenja, ne možemo nastaviti pružati podršku provođenju takve politike u Gradu.” – ističe se u priopćenju sisačkog MOST-a.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti