Naslovnica Sport Ostali sportovi Tia Škrljac 5. na WKF Youth League na Cipru

Tia Škrljac 5. na WKF Youth League na Cipru

Od 3. pa do. 5. svibnja u Limassolu, Cipar, održano je prvo od četiri natjecanja ovogodišnje WKF Youth League (uz svjetsko prvenstvo, najjače svjetsko natjecanje u karateu za mlade), gdje je nastupilo 1502 natjecatelja iz 59 zemalja svijeta.

ŠKK Tigar u sastavu: Tia Škrljac, Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić, nastupio je u sastavu Hrvatskog karate tima pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića.

U kategoriji kadetkinja do 54 kg, u konkurenciji 78 natjecateljica iz 32 države, nastupila je naša Tia Škrljac, članica ŠKK Tigar iz Siska. Izvrsno je ušla u turnir pobjedivši u prvom kolu iskusnu Talijanku 7:2. U drugom kolu, nakon slabijeg starta, deklasira jaku Norvežanku 12:4. U trećem kolu uzvraća za poraz iz Bratislave u veljači, 4:3 pobjeda protiv Čehinje. U četvrtom kolu svladava izuzetno neugodnu Švicarku 4:1. U četvrtfinalu se dokazuje protiv iznimno jake Francuskinje pobjedom 3:2. Za polufinale organizator seli kategoriju na drugo borilište gdje Tia nesretno gubi od vrlo jake i neugodne Ruskinje 4:6. U repasažnoj borbi za broncu Tia gubi od iskusnije Egipćanke 2:6.

Ovim nastupom Tia je izjednačila plasman iz Umaga prošle godine. 

U kategoriji kadetkinje +54 kg, nastupile su Lucija Bunjevac (9. u Umagu 2018.+54kg) i Nikolina Golomboš (1. u Sofiji i Cancunu u U14+47 kg i 3. u Veneciji +54 kg 2018.) ali bez uspjeha.

U kategoriji kadeta do 52 kg, nastupio je Roko Dumbović gdje tijesno gubi od Talijana 0:2.

U kategoriji kadeta +70 kg, nastupio je brončani sa ovogodišnjeg EP, Luka Stefano Ciprić, koji u zanimljivoj borbi gubi 0:2 od Egipćanina, kasnije pobjednika kategorije. U repasažnoj borbi protiv Rusa, Luka gubi zbog ozljede i završava turnir kao 11.
Čestitke cijelom timu na nastupu. 

Komentirajte