20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Od jeseni u Tehničkoj školi Sisak upis u zanimanje tehničara za razvoj video igara

Datum:

Marketing

Od školske godine 2019./2020. u Tehničkoj školi Sisak kreće četverogodišnji program za razvoj video igara. Tada će se upisati prva generacija tehničara za razvoj video igara, a sisačka škola bit će po tome jedinstvena u Hrvatskoj.

Riječ je o eksperimentalnom programu kojem je 2. svibnja Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo pozitivno mišljenje, nakon što je početkom 2019. godine podnesen zahtjev za uvođenjem ovog novog obrazovnog programa.

Uvođenje četverogodišnjeg obraovanja za razvoj video igara bio je jedan od ciljeva projekta Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj, kojeg su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SIMORA pokrenuli s ciljem pretvaranja ove županije u središte gaming industrije.

„Uvođenjem novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara ostvareno je svih pet ciljeva projekta.“ – kazuje Mario Čelan, direktor SIMORE.

Naime, nedavno je otvorena i prva zgrada Poduzetničkog inkubatora u Novskoj u koji su se smjestili prvi start upovi koji su uz to dobili i potpore do 155.000 kuna za pokretanje posla, a u tijeku je uređenje još jedne zgrade. Ranije su počeli besplatni tečajevi engleskog jezika u vrtićima kao i radionice izrade video igara u osnovnim školama i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije.

„Novi obrazovni program je bio posljednji zadani cilj, a potpuno se razlikuje od dosadašnjih obrazovnih programa jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu.“ – dodaje Čelan istaknuvši kako će, nakon završenog školovanja, tržište rada dobiti mlade ljude, sposobne da samostalno izrade video igru.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...