Naslovnica Vijesti Sisak Sisačke Lađarice odabrane za Festival dalmatinskih klapa Omiš

Sisačke Lađarice odabrane za Festival dalmatinskih klapa Omiš

Nakon niza audicija održanih u Rijeci, Buzetu, Splitu, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Čapljini, Dubrovniku i Omišu, stručni žiri 53. izdanja Festivala dalmatinskih klapa Omiš odabrao je klape koje će se boriti za najsjajnija odličja na najcjenjenijem klapskom natjecanju u Hrvatskoj.

U društvu odabranih je i Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska pod vodstvom maestre Marijane Ivšić Kolić, koji je svoje mjesto izborio izuzetno uspješnim nastupom na audiciji u Zagrebu, popraćenim brojnim pohvalama stručnog žirija. U konkurenciji više od 70 klapa koje su sudjelovale na audiciji, Lađarice su se tako našle u elitnom društvu 17 odabranih ženskih klapa koje će se popeti na omišku pozornicu u prvom srpanjskom vikendu te na izbornim večerima pokušati izboriti i nastup na finalnoj večeri Festivala koja će se održati 19. srpnja.

Podsjećamo da su sisačke Lađarice na ovom festivalu uspješno debitirale 2015. godine, kada su se uspjele plasirati i u finale.

Ovih dana uz pojačani ritam proba, kako bi na omiški festival došle što spremnije, Lađarice u radnom programu imaju i nastupe na ‘domaćim’ pozornicama. Već 18. svibnja možete ih gledati i slušati na manifestaciji ”Putovima bana Jelačića” u Petrinji, a 26. svibnja na Smotri malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije u Glazbenoj školi Fran Lhotka Sisak.

Komentirajte