5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održat će se u dvorani Brezovica u utorak, 7.5. s početkom u 10 sati. Siskom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Siska i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Siska koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i
druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i
sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebooku i instagramu

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti