Naslovnica Sport Ostali sportovi Mladi Siščani na ragbi natjecanju u Pragu

Mladi Siščani na ragbi natjecanju u Pragu

Od 5. pa do 8. travnja u Pragu se održalo međunarodno natjecanje u ragbiju za mlađe uzraste (Prague Youth Rugby Festival) na kojemu je nastupilo preko 1400 natjecatelja i 120 ekipa iz 9 zemalja. Mladi sportaši su svoje znanje ragbija prezentirali odigravši 14 utakmica u kategorijama U8, U10,U12 i U14 te u ragbiju 7 za djevojke u kategoriji U16 i U18.

Na turniru su nastupili, za selekciju sjeverne regije Republike Hrvatske u okviru Razvojnog programa Zagrebačkog ragbi saveza, mladi sisački ragbijaši i ragbijašice Lara Selanac (U14), Sven Pavlek (U14), Roko Perković (U12) i Noa Borić.

Svojim nastupom na PYRF turniru hrvatske selekcije su osvojile 19. mjesto smjestivši se tako na sredinu ukupnog poretka. Dobrom igrom osvojili su srca mnogih natjecatelja te su zaslužili od svojih mladih talijanskih kolega poziv za sudjelovanje na turniru koji organiziraju u lipnju ove godine.

Ovi vrijedni sportski uspjesi plod su redovitog i predanog rada te su izvrsna najava Festivala ragbija koji Ragbi klub Sisak organizira početkom lipnja povodom Dana grada.

Komentirajte