10 C
Sisak
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ulje za posvetu i maslinove gračnice Sisačkoj biskupiji iz župe Tučepi

Datum:

Marketing

Tradicionalno i ove godine Sisačka Biskupija primila je od župe Sv. Antuna Padovanskog u Tučepima maslinovo ulje za posvetu namijenjeno svetim sakramentima, kao i maslinove grančice za Caritas. U ime Biskupije po darove župljana župe Tučepi i njihovog župnika fra Nediljka Šabića uputili su se vlč. Damir Ceković, upravitelj župe Preobraženja Gospodnjeg iz Petrinje i njegovi suradnici trajni đakon Vjakoslav Uvalić sa svojom suprugom gospođom Mirnom Uvalić te pastoralni vijećnik gospodin Renato Komarica.

U Tučepima ih je dočekao velikodušni fra Nediljko Šabić koji je zajedno s njima za sunčanog subotnjeg dana sjekao maslinove grane koje će se blagoslivljati na Cvjetnicu po župama Biskupije.
Ovaj radni vikend zaključen je svečanom svetom misom u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predvodio vlč. Damir Ceković, a propovijedao đakon Uvalić. Nakon svete mise župniku fra Nediljku Šabiću i župi Tučepi uručena je „Zahvalnica“ Biskupije za svesrdnu pomoć u ulju za svete sakramente za ovih proteklih devet godina otkako je ponovno uspostavljena Sisačka biskupija.

- Marketing -

Možda vas zanima...

U petak je Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira "Festival...

Otvorenje obnovljene Holandske kuće uz izložbu i koncert

U petak će, nakon završetka obnove nakon potresa 2020....

Započela gradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku

U Sisku je danas započela gradnja 18-te po redu...

U utorak i srijedu pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

U utorak i srijedu, 23. i 24. travnja, na...