Naslovnica Sport Ostali sportovi Odličan nastup plesača „Petrinie“ u Makedoniji

Odličan nastup plesača „Petrinie“ u Makedoniji

„WDSF Macedonia Open 2019.“ naziv je međunarodnog natjecanja u sportskim plesovima koje se proteklog vikenda održalo u Skopju u Makedoniji, a među natjecateljima iz 35 zemalja nastupili su i članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“.
I ovaj put su petrinjski plesači bili izvrsni i postigli zavidne rezultate u svim starosnim kategorijama.

U kategoriji „junior I“ (mlađa mladež) SPP Mato Ostružnjak – Hana Sorić osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju u standardnim plesovima, dok su Karlo Ostružnjak – Karla Ivaštinović osvojili srebrnu medalju. U latinsko – američkim plesovima Mato i Hana zauzeli su drugo mjesto, a Karlo i Karla treće mjesto i brončanu medalju i to u konkurenciji od 7 sportskih plesnih parova.
Plesni parovi natjecali su se i u starijim kategorijama, te su u kategoriji „junior II“ (mladež) u konkurenciji od 12 parova Mato i Hana zauzeli odlično 5. mjesto, te Karlo i Karla 6. mjesto u standardnim plesovima, te u latinsko – američkim plesovima Mato i Hana 7., a Karlo i Karla 6. mjesto.

Izvrsni u svom nastupu bili su i njihovi malo starije kolege SPP David Ljevar – Marta Marki, koji su u kategoriji „junior II“ u obje discipline osvojili drugo mjesto i srebrne medalje.
U kategoriji „youth“ (starija mladež) predstavila su se tri petrinjska plesna para.

Svoj prvi nastup na ovako velikom turniru otkako su ušli u kategoriju „youth“ imali su SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas, koji su i ovom prigodom odlično konkurirali starijim plesačima i u standardnim plesovima, u konkurenciji 17 sportskih plesnih parova, ostali su nadomak medalje i osvojili fantastično 4. mjesto. Uspješan nastup bio je i u latinsko – američkim plesovima, gdje su od 26 sportskih plesnih parova ušli u polufinale i osvojili 10. mjesto. I oni su se okušali u borbi u višoj starosnoj kategoriji – kategoriji „adult“ (odrasli), gdje su u konkurenciji od čak 61 sportskog plesnog para zauzeli 34. mjesto.

SPP Filip Franić – Vanesa Augustić ušavši u polufinale u standardnim plesovima zauzeli su 11. mjesto, dok su u latinsko – američkim plesovima bili 15. SPP Lovro Peraković – Lea Stanić u ovoj jakoj konkurenciji izvrsnim nastupom plasirali su se u finale u obje discipline, te u standardnim plesovima okitili se srebrnom medaljom zauzevši drugo mjesto, a u latinsko – američkim plesovima odlično 5. mjesto. Također, nastupili su i u jačoj starosnoj kategoriji „adult“ gdje su u standardnim plesovima zauzeli 35. mjesto.

U najjačoj starosnoj kategoriji „adult“ nastupili su SPP Jean – Pierre Dib – Anja Topolovec i osvojili 41. mjesto u standardnim plesovima i 30. u latinsko – američkim plesovima.
Sljedeće što očekuje petrinjske plesače je Prvenstvo RH u latinsko – američkim plesovima koje će se sljedeće subote, 6. travnja 2019.g., održati u Koprivnici.

Komentirajte